Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οπλαρχηγός από το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε στη Λιβύη που πολεμούσε μαζί με τους τούρκους – Ήταν μισθοφόρος του Ερντογάν

Ο οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Σαμέρ αλ Ατράς από τη Συρία, γνωστός και με το πολεμικό ψευδώνυμο Άμπου Γιαρούμπ Α...


Οπλαρχηγός από το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε στη Λιβύη - Ήταν ...

Ο οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Σαμέρ αλ Ατράς από τη Συρία, γνωστός και με το πολεμικό ψευδώνυμο Άμπου Γιαρούμπ Αλ Αθάρι, σκοτώθηκε δυτικά της Σύρτης από αεροπορικό βομβαρδισμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA). Συμμετείχε στην επίθεση ενάντιον της Σύρτης πριν μερικές ημέρες.




Ο διαβόητος τζιχαντιστής τρομοκράτης ήταν ένας από τους χιλιάδες που μετέφερε το τελευταίο εξάμηνο η Τουρκία από τη Συρία στη Λιβύη, για να υποστηρίξουν την ισλαμιστική τουρκολιβυκή κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ που εδρεύει στην Τρίπολη.

Μαζί του, στο ίδιο αεροπορικό πληγμα, σκοτώθηκαν και οι συμμαχητές του.

Η Τουρκία έχει μεταφέρει δεκάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη για να ενισχυθεί η «μαχητικότητα» των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Λογαριασμοί στο Twitter που πρόσκεινται στη συριακή Αλ Κάιντα, στην Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), θρήνησαν τον σκοτωμό του και δημοσίευσαν φωτογραφίες από την πολεμική του δράση.

Ο νεκρός τρομοκράτης γεννήθηκε το 1990 στο Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας.

Το προηγούμενο διάστημα ήταν ενταγμένος στις τζιχαντιστικές οργανώσεις που κατέχουν την επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Μεταφέρθηκε πριν λίγους μήνες στη Λιβύη με πτήση που απογειώθηκε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Γκαζιαντέπ στην Τουρκία και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μιτίγκα στην Τρίπολη.

Σκοτώθηκε στις 9 Ιουνίου και το πτώμα του μεταφέρθηκε στη Μισράτα, την τουρκολιβυκή πόλη λιμάνι που ελέγχεται από την ισλαμιστική κυβέρνηση.

Σε φωτογραφία που ανάρτησε ο ίδιος, φορά τα διακριτικά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.