Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο «αδειάζει» τον Αμερικής Ελπιδοφόρο… για την Αγία Κοινωνία

Με μία ανακοίνωση που βάζει τα πράγματα στη θέση τους σε ότι αφορά τις καινοφανείς απόψεις που εκφράζονται για το μυστήριο της Θ.Ευχαρ...


Με μία ανακοίνωση που βάζει τα πράγματα στη θέση τους σε ότι αφορά τις καινοφανείς απόψεις που εκφράζονται για το μυστήριο της Θ.Ευχαριστίας, επέλεξε να τοποθετηθεί η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Θεία Ευχαριστία είναι αδιαπραγμάτευτη, διότι είναι αδύνατο να μεταδοθεί στους πιστούς οποιαδήποτε νόσος, ενώ και ο τρόπος μετάδοσης του μυστηρίου είναι αδιαπραγμάτευτος, με την εκκλησία να διακρατεί τα από αιώνων ισχύοντα ως φύλακας και φρουρός, χωρίς να βλέπει την «ανάγκη» για αλλαγή του τρόπου μετάδοσης της Θ.Κοινωνίας, ειδικά υπό την πίεση εξωγενών παραγόντων.




Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση στις πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την ευλογία ή προηγούμενη απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, επιχείρησε να αλλάξει τον τρόπο μετάδοσης της Θ.Κοινωνίας.

Ο ίδιος ερμηνεύοντας μάλιστα μια φράση της σημερινής ανακοίνωσης, η οποία «προτρέπει τούς ἐν αὐτῇ διακονοῦντας Ποιμενάρχας ὅπως, ἐν τῇ ποιμαντικῇ αὐτῶν εὐαισθησίᾳ, εὐθύνῃ καί συνέσει, οἰκονομοῦν προσωρινῶς τά ἀνακύψαντα ἐκ τῶν τοπικῶν νόμων τῆς Πολιτείας προβλήματα, πάντοτε ἐν συντονισμῷ μέ τό ἐν Φαναρίῳ», έσπευσε να διαρρεύσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευμα που κάνει λόγο για Χρήση ξεχωριστών λαβίδων για τη Θεία Κοινωνία, που δήθεν επέτρεψε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου γεγονός που φαίνεται ότι εκνεύρισε ήδη πολλούς από τους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εμφανίζεται απογοητευμένος από την πρωτοβουλία αυτή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο οποίος είχε προχωρήσει στην απόφασή του χωρίς την ευλογία του Παναγιωτάτου Βαρθολομαίου και χωρίς κάποια απόφαση της Ιεράς Συνόδου.