Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα εξοπλιστούν με πυραύλους κρουζ οι νέες κορβέτες και Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού; Τι λέει Αμερικανικό ΜΜΕ...

Δεν γνωρίζουμε που εδράζονται οι πληροφορίες του παγκόσμιου αμυντικού ινστιτούτου defensenews, αλλά αυτό αναφέρει πρωτόγνωρα πράγματα με αφ...


Δεν γνωρίζουμε που εδράζονται οι πληροφορίες του παγκόσμιου αμυντικού ινστιτούτου defensenews, αλλά αυτό αναφέρει πρωτόγνωρα πράγματα με αφορμή την διένεξη στη Λιβύη και την τουρκική προκλητικότητα στην Α. Μεσόγειο.




«Η Ρωσία εξοπλίζει πυρετωδώς όλες τις μονάδες επιφανείας της με τον πύραυλο Κρουζ Kalibr, ο οποίος έχει βεληνεκές 2.000 χιλιόμετρα και μπορεί να κτυπήσει στόχους από την Κασπία στη Συρία. Είναι ένας πολύ φθηνός τρόπος για τη δημιουργία προβολής ναυτικής ισχύος.

Η τοποθέτηση αυτού του τύπου πυραύλων σε μονάδες επιφανείας χαμηλού κόστους είναι το μέλλον, η Ρωσία θέτει την τάση χρησιμοποιώντας τους ελάχιστους πόρους, κάτι που Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία μπορεί να ακολουθήσουν», αναφέρει το αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το παιχνίδι στην Λιβύη υλοποιείται στη θάλασσα, ενώ ο αγωγός φυσικού αερίου East Med αποφασίστηκε και επικυρώθηκε στα κοινοβούλια της Ελλάδος, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Πως θα διαφυλαχθούν όλα αυτά χωρίς πανίσχυρες μονάδες επιφανείας και υποβρύχια;

Ένας τρόπος θα είναι η κατασκευή πολεμικών πλοίων μικρού σχετικά κόστους, μεγέθους Κορβέτας, με δυνατότητα μεταφοράς πυραύλων Κρουζ με μεγάλη εμβέλεια. Έτσι τα πλοία αυτού του μεγέθους θα κινούνται με ταχύτατα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο ενώ θα δύνανται να εξαπολύσουν το τρομερό όπλο τους σε τεράστια απόσταση.

Προχθές αναφέραμε περί συμφωνίας για επτά κορβέτες κλάσης "Θεμιστοκλής", σχεδιασμός που βασίζεται στην ισραηλινή Saar-72, ενώ και οι ΗΠΑ προσέφεραν πρόταση ναυπήγησης 4 φρεγατών MMSC, σε συνδυασμό με τη δελεαστική πρόταση πλήρους αναβάθμισης των ΜΕΚΟ, αξίας ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το Defense News ουσιαστικά θα έχουμε μια "καυτή" συζήτηση το επόμενο διάστημα για την περίπτωση εξοπλισμού της όποιας Κορβέτας τελικά και αν κατασκευάσουμε, με πυραύλους Κρουζ στα πρότυπα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού για την προβολή ναυτικής ισχύος στην Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για κάτι που εφόσον υλοποιηθεί, θα είναι πραγματικά επαναστατικό για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά θα αποτελεί παράλληλα τη μόνη λύση η οποία ελπίζουμε κάποια στιγμή να επεκταθεί και στα υποβρύχια μας με κάποιον τρόπο. pentapostagma.gr