Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός είναι ο τουρκικός στρατός...!!! Επίθεση σε Νεκροταφείο και καταστροφή τάφων Κούρδων στο Ντιργιαρμπακίρ

Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι είχαν βγει για επιχείρηση στην επαρχία Λίτζε του νομού Ντιργιαρμπακίρ, κατέστρεψαν 6 ακόμη τάφους σε μια συνοι...


Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι είχαν βγει για επιχείρηση στην επαρχία Λίτζε του νομού Ντιργιαρμπακίρ, κατέστρεψαν 6 ακόμη τάφους σε μια συνοικία.

Κατά τους τελευταίους μήνες, κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατά τάφων ανταρτών. Με συστηματικό τρόπο οι τάφοι γίνονται στόχοι, καταστρέφονται και οι οικογένειες τους δέχονται απειλές.




Μια ακόμη επίθεση σε νεκροταφείο έγινε μετά από αυτές που είχαν γίνει σε Βαν, Ντιγιαρμπακίρ, Χακκάρι, Μους και Σιρνάκ.

Μετά από τις επιθέσεις που τελευταία είχαν γίνει στο νεκροταφείο της συνοικίας Σίσε στο Γιόλτσατι της επαρχίας Λίτζε, αυτή τη φορά επίθεση δέχθηκαν κάποιοι τάφοι στον οικισμό Τσαβουντούρ. Οι τάφοι που έγιναν στόχοι ήταν των Ιζζέτ Τουργκάλ που δολοφονήθηκε από στελέχη της JITEM στα έτη 1995-1996, Μπαχαττίν Τουρφάν που σκοτώθηκε στην επίθεση που έγινε στις 10/7/1993 στην κηδεία του Βεντάτ Αϊντίν, Αϊντίν Μπεντράν και Ιναγιέτ Τανριβερντί-αντάρτες του HPG που έπεσαν μάρτυρες σε συγκρούσεις σε Λίτζε και Μους και Χιγιαλί Ζενγκίν &ο γιός του Μουσταφά Ζεγκίν που δολοφονήθηκαν από πολιτοφύλακες το 1993.

Δράστες των επιθέσεων στους τάφους αυτούς αναφέρεται πως είναι οι Τούρκοι στρατιώτες που ήταν στην περιοχή για στρατιωτική επιχείρηση.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως στρατιώτες που στις 4/6 είχαν ξεκινήσει επιχείρηση στην περιοχή, κατέστρεψαν τους τάφους. Ανακοινώθηκε πως οι Τούρκοι στρατιώτες κλώτσησαν τις ταφόπλακες ενώ σε κάποιους τάφους βρέθηκαν ίχνη από στρατιωτικές αφίσες.https://tourkikanea.gr