Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2020

Ανατροπή! Παραποιημένη με… διορθωτικό η ιατρική γνωμάτευση για τον μαθητή στην Καβάλα!


Πρόκειται για το περιστατικό που συνέβη το Φεβρουάριο, στο 16ο δημοτικό σχολείο της Καβάλας. Το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και -σύμφωνα με τη διαδικτυακή αναφορά γονέα- είχε συμβεί παρουσία μαθητών και δασκάλων.

Σύμφωνα με την τότε καταγγελία του γονέα στην Καβάλα, δύο μαθητές της Δ’ τάξης χτύπησαν το παιδί του, μαθητή της Γ’ τάξης, με τον έναν να τον κρατάει και τον άλλον να τον χτυπάει με μπουνιές στην κοιλιά και στα πλευρά, μέχρι να τους χωρίσουν οι συμμαθητές τους.

Ο γονέας είχε αναφέρει στην ανάρτησή του ότι ευθύνη δε φέρουν μόνον οι γονείς των παιδιών τα οποία χτύπησαν τον γιο του, αλλά -κυρίως- οι παρόντες, όπως ανέφερε ο ίδιος, δάσκαλοι που δεν πρόλαβαν το περιστατικό και η διεύθυνση του σχολείου η οποία δεν τον ενημέρωσε ότι το παιδί του υπήρξε θύμα επίθεσης.

Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί η αντιεισαγγελέας ανηλίκων, η οποία εξέτασε την υπόθεση, καθώς είχαν κληθεί να καταθέσουν οι γονείς των μαθητών οι οποίοι χτύπησαν τον μικρό, ο πατέρας του μαθητή ο οποίος κατήγγειλε και το γεγονός, καθώς και η διεύθυνση του σχολείου, ενώ είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για να αποδοθούν ευθύνες.


Η Εισαγγελέας κατέληξε σε αθωωτική απόφαση για τους εγκαλούμενους 4 εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια του σχολείου χωρίς καμιά αμφιβολία ή επιφύλαξη, κάτι το οποίο ικανοποιεί και συνάμα δικαιώνει τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο κοινωνικός αυτοματισμός σε βάρος του έργου των εκπαιδευτικών θα βρει απέναντι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Το… διορθωτικό στο χαρτί του νοσοκομείου
Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι ιατρική γνωμάτευση πάνω στην οποία φαινόταν ότι το παιδί είχε τραυματιστεί από τον ξυλοδαρμό, αποκαλύπτεται ότι ήταν μάλλον… παραποιημένη!

Στο έγγραφο φαίνεται ότι στο επίμαχο σημείο κάτι έχει σβηστεί με διορθωτικό. Πληροφορίες λένε ότι έχει σβηστεί η λέξη “Χωρίς”. Κάτι που βεβαίως αλλάζει εντελώς το αποτέλεσμα της εξέτασης!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Καβάλας, για το λόγο αυτό, “η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας σχημάτισε νέα δικογραφία για τη διερεύνηση τυχόν αδικήματος πλαστογραφίας ή ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε αυτή. Αυτό προέκυψε ύστερα από υποψίες για παραποίηση ιατρικής γνωμάτευσης, πάνω στην οποία βασίστηκε η έγκληση των γονέων του μαθητή.”

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος των εκπαιδευτικών στο “Έθνος”:

«Οι δάσκαλοι δεν αμφισβήτησαν ποτέ ότι έγινε ένας διαπληκτισμός μεταξύ μαθητών. Υποστήριξαν πως δεν είχαν ευθύνη γι αυτό γιατί δεν το αντιλήφθηκαν τη στιγμή που συνέβαινε ώστε να επέμβουν. Αυτό αποδείχτηκε από την προκαταρκτική έρευνα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Σε ό,τι αφορά την παραποίηση, είναι δουλειά των εισαγγελικών Αρχών να διερευνήσουν τι συνέβη»…

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καβάλας
Τον Φεβρουάριο του 2020, υπήρξε καταγγελία γονέων μαθητή του 16ου Δημοτικού Σχολείου για τραυματισμό του στη διάρκεια διαλείμματος στην αυλή του σχολείου. Το θέμα πήρε διαστάσεις πανελλήνιας εμβέλειας με ρεπορτάζ, όχι μόνο στα τοπικά, αλλά και στα εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα υπήρξαν πολλές αναρτήσεις και σχόλια, που αβασάνιστα κατασυκοφαντούσαν το σχολείο και εμφάνιζαν τους εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια ως αδιάφορους και ανεύθυνους.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας εξαρχής στάθηκε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ζήτημα, ώστε να προφυλαχθούν οι εμπλεκόμενοι μαθητές από τη δημόσια έκθεση και με εμπιστοσύνη προς τις αρμόδιες αρχές που είχαν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Του θέματος επιλήφθηκε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας μετά από έγκληση των γονέων, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Η Εισαγγελέας, μετά από ενδελεχή έρευνα και εξέταση μαρτύρων, κατέληξε σε αθωωτική απόφαση για τους εγκαλούμενους 4 εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια του σχολείου χωρίς καμιά αμφιβολία ή επιφύλαξη. Σύμφωνα με την απόφαση (αρ. 52/2020), δεν στοιχειοθετείται κανένα ποινικό αδίκημα για το σχολείο. Η επίσημη απάντηση της Δικαιοσύνης στην κακόβουλη συκοφάντηση του σχολείου και των εκπαιδευτικών ανέτρεψε πλήρως τους ισχυρισμούς των γονέων του μαθητή.

Επίσης η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας σχημάτισε νέα δικογραφία για τη διερεύνηση τυχόν αδικήματος πλαστογραφίας ή ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε αυτή. Αυτό προέκυψε ύστερα από υποψίες για παραποίηση ιατρικής γνωμάτευσης, πάνω στην οποία βασίστηκε η έγκληση των γονέων του μαθητή.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Καβάλας, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση της δικαιοσύνης για τους συναδέλφους του 16ου Δ.Σ. Καβάλας, για των οποίων την ευσυνειδησία δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία γνωρίζοντας το επί σειρά ετών εκπαιδευτικό τους έργο στα σχολεία της περιοχής μας.


« Προηγουμενη
Επομενη »