Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λέει ο ΚΛΕΦΤΗΣ τούρκος υπουργός Ενέργειας: “Οι προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου…

Υπουργός Φατίχ Ντονμέζ: ¨Οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν θα φέρουν αποτέλεσμα¨ …………… ¨Αυξήσαμε την ικανότητα του στόλου μας. Παλ...


Υπουργός Φατίχ Ντονμέζ: ¨Οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν θα φέρουν αποτέλεσμα¨
……………



¨Αυξήσαμε την ικανότητα του στόλου μας. Παλαιότερα σεισμικές έρευνες έκανε μόνο το σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa. Στη συνέχεια προσθέσαμε και το πλοίο σεισμικών ερευνών ΜΤΑ Oruc Reis. Ακολούθως αρχίσαμε με το Fatih, συνεχίσαμε με το Yavuz μία τελευταία και με το Kanuni. Αυξήσαμε επίσης την ικανότητά μας για γεώτρηση βαθέων υδάτων. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει έξι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ η έβδομη συνεχίζεται. Το σκάφος γεωτρήσεων Γιαβούζ συνεχίζει αυτές οι γεωτρήσεις στην τοποθεσία που ονομάζουμε “Σελτσουκλου 1”.
……
Σε κέντρα κάποιων χωρών συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκλεισμού μας από αυτή την εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά εμείς πιστεύουμε ότι με επικεφαλής τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, διαχειριζόμαστε πολύ καλά την διαδικασία. Έχουμε δηλώσει πώς θα είμαστε αποφασισμένοι μέχρι τέλους να εκτελέσουμε αυτές τις δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα μας χωρίς να πάρουμε άδεια από κανέναν. Θα κάνουμε εργασίες στα πλαίσια αυτού του σχεδίου εργασίας. Αν υπάρχει κάτι θα το βρούμε, χωρίς αναζήτηση δεν γίνεται τίποτε.
……
Εν τέλει η συμφωνία του Νοεμβρίου με τη Λιβύη για τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, πέρασε από τα κοινοβούλια και των δύο πλευρών και άρχισε η διαδικασία εγγραφής ενώπιον του ΟΗΕ. Δεν υπάρχει τίποτε το παράνομο σε αυτό. Αλλά δυστυχώς από την αρχή η Ελλάδα και η διοίκηση του Ελληνοκυπριακού τομέα συνεχώς θέτουν αυτό το θέμα στην επικαιρότητα και κάνουν μία σειρά από προσπάθειες εντός της ΕΕ. Εμείς δηλώσαμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας στην ΕΕ. Βλέπουμε πως πρόκειται για προσπάθειες που δεν θα φέρουν αποτέλεσμα. Όπως είπε χθες και ο ΠτΔ μας, εμείς σε αυτό το θέμα φερόμαστε σύμφωνα με το νόμο. Για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι είμαστε αποφασισμένοι στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών, να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
…………….
https://www.yeniakit.com.tr - https://tourkikanea.gr