Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λαμία: Οι ληστές βούτηξαν μέχρι και τα χρυσά δόντια! Το σατανικό σχέδιο και οι ποινές στους δράστες

Τον τρόμο είχαν σπείρει σε ηλικιωμένους σε χωριά της Ευρυτανίας, τα μέλη της συμμορίας τσιγγάνων που προσποιούνταν τους έμπορους φρούτων, ...


Τον τρόμο είχαν σπείρει σε ηλικιωμένους σε χωριά της Ευρυτανίας, τα μέλη της συμμορίας τσιγγάνων που προσποιούνταν τους έμπορους φρούτων, λαχανικών ή ακόμη και ειδών προικός για να προσεγγίζουν τα θύματά τους.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, κάθισαν το πρωί της Πέμπτης (25/6), έξι Ρομά ηλικίας από 25 έως 35 ετών, εκ των οποίων οι τρεις είχαν προφυλακιστεί για τις πράξεις τους, που σημειώθηκαν στο διάστημα 23/6/2019 έως 12/7/2019. Κατά περίπτωση κατηγορούνταν για ληστεία, συνέργεια σε ληστεία και κλοπές.

Μάλιστα στη μία περίπτωση δε δίστασαν από το σπίτι 88χρονης, με τη μέθοδο της απασχόλησης, να αφαιρέσουν πέντε χρυσά δόντια από το κομοδίνο της, ενθύμιο του μακαρίτη του άνδρα της, αλλά και 7.200 ευρώ. Από άλλη γυναίκα 89 ετών, ο ένας εκ των κατηγορουμένων ασκώντας βία την ακινητοποίησε και σκίζοντας την ποδιά της αφαίρεσε από αυτή το ποσό των 4.405 ευρώ.
Στους τρεις Ρομά που είχαν προφυλακιστεί τον περασμένο Ιούλιο, το Δικαστήριο επέβαλε ποινές καθείρξης πλην όμως έδωσε ανασταλτική δύναμη στην έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι ποινές ήταν πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες για τον πρώτο που είχε άμεση εμπλοκή με τη ληστεία και από πέντε χρόνια στους άλλους δύο που είχαν απλή συνέργεια στη ληστεία, αλλά κατηγορούνταν για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στους άλλους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 8 και 10 μηνών αντίστοιχα για συνέργεια στις κλοπές, ενώ ο έκτος κατηγορούμενος αθωώθηκε, καθώς η μοναδική συμμετοχή του ήταν η διάθεση του αυτοκινήτου.