Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ... Το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» πρώτο σε πωλήσεις στην Amazon, μετά την απόσυρσή τoυ ως «μνημείο ρατσισμού»

Το αριστούργημα «Όσα Παίρνει ο Άνεμος», το οποίο αποσύρθηκε προσωρινά από την πλατφόρμα HBO Max, κάνει ρεκόρ πωλήσεων στην Amazon. Η π...

Κλαρκ Γκέημπλ και Βίβιαν Λη στο Όσα Παίρνει ο Άνεμος

Το αριστούργημα «Όσα Παίρνει ο Άνεμος», το οποίο αποσύρθηκε προσωρινά από την πλατφόρμα HBO Max, κάνει ρεκόρ πωλήσεων στην Amazon.

Η πολεμική που ξεκίνησε εναντίον της ταινίας και οι κατηγορίες ότι είναι «μνημείο ρατσισμού», ήταν αρκετά για να φουσκώσουν τις πωλήσεις.




Η ταινία Όσα Παίρνει ο Άνεμος, μετά την προσωρινή απόσυρσή της από την πλατφόρμα HBO Max είναι πλέον νούμερο ένα στις πωλήσεις στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γερμανία και στη Γαλλία, στο σάιτ της Amazon. Τα DVD και Blu-ray της κλασικής ταινίας του Βίκτορ Φλέμινγκ καρφώθηκαν, μέσα σε μερικές ώρες, στην κορυφή της κατάταξης στις πωλήσεις.

Το κίνημα κατά τα ρατσισμού γιγαντώνεται στις ΗΠΑ, καθώς και οι αντιδράσεις στην αστυνομική βία κατά των Μαύρων της Αμερικής, μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Τελευταίο θύμα είναι η ταινία-ποταμός, διάρκειας 3.58 ωρών, Όσα Παίρνει ο Άνεμος, με πρωταγωνιστές τους Καρλ Γκέημπλ και την Βίβιαν Λη, του 1939. Πλέον αυτή η ταινία θεωρείται μνημείο ρατσισμού και προσπάθειας να ωραιοποιηθεί η δουλεία των Μαύρων. Η ταινία, αναφέρουν Αμερικανοί ιστορικοί, παρουσιάζει μια ρομαντική άποψη του Αμερικανικού Νότου και μια ιδιαίτερη εικόνα της δουλείας, αφού το προσωπικό του σπιτιού εμφανίζεται ικανοποιημένο από την τύχη του να απολαμβάνει καλής μεταχείρισης.

Η ταινία με τον τίτλο Gone With the Wind έφερε χρυσάφι στα ταμεία των παραγωγών, με 3,44 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για μια ωραιοποίηση μιας σκοτεινής εποχής της αμερικανικής ιστορίας.