Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Ξαναχτύπησε... Εκατοντάδες κατεστραμμένοι τάφοι Κούρδων… 250 μνήματα κατεστραμμένα σε μια μόνο πόλη...!!

Ο Σύλλογος Νομικών για την Ελευθερία (OHD) ετοίμασε αναφορά σχετικά με τις επιθέσεις στο νεκροταφείο της πόλης Λιτζε. Ο δικηγόρ...


Ο Σύλλογος Νομικών για την Ελευθερία (OHD) ετοίμασε αναφορά σχετικά με τις επιθέσεις στο νεκροταφείο της πόλης Λιτζε.




Ο δικηγόρος Μπαβερ Μιζρακ – μέλος της διοίκησης του παραρτήματος Ντιγιαρμπακίρ του OHD, ανέφερε πως κατέγραψαν καταστροφές σε 250 τάφους στην συνοικία Γιολτσατι της επαρχίας Λιτζε του νομού Ντιγιαρμπακιρ. Σχολίασε τις επιθέσεις ως “νόμο του μίσους” και ανέφερε πως θα γίνουν πρόσφυγες σε διεθνείς οργανισμούς.
……
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ¨Μεσοποταμία¨ , ο Μιζράκ σχολίασε τις επιθέσεις στους νεκρούς σαν “ένδειξη του νόμου του μίσους κατά των Κούρδων” και τόνισε πως κατά τους τελευταίους μήνες έγιναν σοβαρές επιθέσεις σε τάφους και νεκροταφεία. Ο Μιζρακ θύμισε πως ακόμη δεν έχουν βρεθεί οι σοροί των Σείχη Ριζά και Σείχη Σάιτ.
…..
Ο Μιζρακ είπε πως στην Σιλβαν, οι οικογένειες κλήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα όπου υπέστησαν απειλές και προσβολές. Τους είπαν να γκρεμίσουν τους τάφους διαφορετικά απείλησαν πως θα τους συλλάβουν : “Στο τέλος αυτής της διαδικασίας βλέπουμε πως η εισαγγελία άσκησε δίωξη για διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης, στους ιδιοκτήτες των τάφων.