Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νίκος Μπότης: Σούπερ μεταγραφή στην Ίντερ για 16χρονο Λαρισαίο τερματοφύλακα

onlarissaΕίναι μόλις 16 ετών και το ταλέντο του αναγνωρίστηκε πάρα πολύ νωρίς, μόλις από τα 10 του χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευτ...

Νίκος Μπότης: Σούπερ μεταγραφή στην Ίντερ για 16χρονο Λαρισαίο τερματοφύλακα - Ο πατέρας του τα λέει όλα στο onlarissa.gr

onlarissaΕίναι μόλις 16 ετών και το ταλέντο του αναγνωρίστηκε πάρα πολύ νωρίς, μόλις από τα 10 του χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους μήνες έγινε μήλο της Έριδος για πολλές πρωτοκλασάτες ομάδες του εξωτερικού, όπως η Ίντερ, η Μίλαν, η Γιουβέντους, η Κάλιαρι, η Ατλέτικο και Παρί Σεν Ζερμέν.




Της Αθανασίας Παύλου

Ο Λαρισάιος υπερταλαντούχος τερματοφύλακας με τα μεγάλα ποδοσφαιρικά και όχι μόνο προσόντα, Νίκος Μπότης ανήκει στον ΠΑΟΚ, ο οποίος τον απέκτησε από την ομάδα των Αμπελοκήπων Λάρισας αρκετά χρόνια πριν, ανακαλύπτοντας το μεγάλο του ταλέντο. Ο μικρός άδραξε την ευκαιρία, η μεταγραφή έγινε και όλη του η οικογένεια μετακόμισε μαζί του πριν μερικά χρόνια στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να είναι κοντά στο Νίκο, στηρίζοντάς τον να κυνηγήσει το όνειρό του.




Ο 16χρονος Λαρισαίος γκολκίπερ, ύψους 1.94μ. (γεννημένος 31 Μαρτίου 2004) διεκδικήθηκε με πάθος από μερικές από τις μεγαλύτερες προαναφερθείσες ομάδες και ο ίδιος μαζί με την οικογένειά του έπρεπε να ζυγίσουν τις καταστάσεις παίρνοντας μια απόφαση ζωής. Μάλιστα η ιταλική ομάδα μην θέλοντας να χάσει τον Μπότη στον οποίο πιστεύει πολύ, άρχισε να διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του δύο μήνες αφού έκλεισε τα 16 τον περασμένο Μάρτιο (πρέπει να κλείσει ένας ποδοσφαιριστής τα 16 του χρόνια για να μπορέσει να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό) και τελικά τα κατάφερε, καθώς ο Νίκος με την οικογένειά του απέρριψαν τις άλλες προτάσεις και επέλεξαν να συνεχίσει την πολλά υποσχόμενη καριέρα του στην Ίντερ.

Ο πιτσιρικάς γεννήθηκε το 2004 και έχει ήδη μεγάλες διακρίσεις στην πλάτη του καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με την U-15 για τη σεζόν 2018-2019 με την ομάδα του ΠΑΟΚ και έφτασε να είναι βασικός τερματοφύλακας με την εθνική ομάδα U-15, U-16, U-17, ενώ αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας σε διεθνή τουρνουά, όπως στο φημισμένο τουρνουά Marc Overmars στην Ολλανδία και στο τουρνουά Aspire στο Κατάρ. Ο ΠΑΟΚ πέρσι το καλοκαίρι τον έκανε επαγγελματία, υπογράφοντάς του συμβόλαιο τριών χρόνων.

Ταυτόχρονα πρόκειται για ένα πολύ συνειδητοποιημένο και ώριμο παιδί με μια στρωμένη προσωπικότητα, ενώ εντυπωσιάζει με τις σχολικές του επιδόσεις, αφού είναι άριστος μαθητής, δουλευταράς με ότι καταπιάνεται και επίσης πρόσφατα απέκτησε και το proficiency.


Πρόκειται για πραγματικό «θησαυρό» και αυτό δικαιολογεί το έντονο ενδιαφέρον των μεγάλων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών club που τον παρακολουθούσαν στενά και μόλις ο μικρός έκλεισε τα 16 του χρόνια στις 31 Μαρτίου «έσκασαν» και οι επίσημες προτάσεις στον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα να επισημανθεί ότι ο Μπότης πέρσι πήγε δυο φορές στη Μίλαν όπου δοκιμάστηκε και φέτος Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Κάλιαρι, Παρί Σεν Ζερμέν και Ατλέτικο έδειξαν πια σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

«Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ ΜΑΣ ΚΑΛΥΨΕ ΣΕ ΟΛΑ»



Ο Λαρισαίος πατέρας του 16χρονου, Δημήτρης Μπότης, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας της Ολύμπια Λάρισας και άλλων ομάδων, αναφέρει στο onlarissa.gr: «Μελετήσαμε ως οικογένεια όλες τις προτάσεις πολύ προσεκτικά διότι πρόκειται για το μέλλον του παιδιού μας. Συζητήσαμε με τον άνθρωπό μας, τον Θεόφιλο Καρασαββιδη που είναι ο μάνατζερ και σύμβουλος της οικογένειάς μας, όλες τις προτάσεις και τις εκδοχές και καταλήξαμε ότι η πιο συμφέρουσα πρόταση είναι αυτή της Ίντερ και οικονομικά αλλά και από πλευράς ανέλιξης του παιδιού.

Νίκος Μπότης: Σούπερ μεταγραφή στην Ίντερ για 16χρονο Λαρισαίο τερματοφύλακα - Ο πατέρας του τα λέει όλα στο onlarissa.gr

Αναμένεται από μέρα σε μέρα η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι η μεταγραφή έκλεισε και ο Νίκος Μπότης θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μιλάνο και την Ίντερ.

«Θα μεταβούμε στο Μιλάνο όλη η οικογένεια πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ολοκληρωθεί και επισήμως η μεταγραφή, προκειμένου να περάσει το παιδί από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αμέσως μετά θα παρουσιαστεί από την Ίντερ επίσημα», μας λέει ο πατέρας του Δημήτρης.

Δεν πρόκειται όμως αυτή την φορά να τον ακολουθήσει η οικογένεια στο Μιλάνο για μόνιμη εγκατάσταση, όπως έγινε στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης. Για την ακρίβεια η οικογένεια θα επιστρέψει πίσω στη Λάρισα για να συνεχίσει την ζωή του εκεί που την άφησε όταν υποχρεώθηκε να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για χάρη του ταλαντούχου Νίκου.

Ο Δημήτρης Μπότης και η σύζυγός του Βασιλική (το μεγάλο στήριγμα της οικογένειας όπως τονίζει ο πατέρας του Νίκου) έχουν ένα ακόμη παιδί τον 13χρονο Θανάση ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του και επέλεξε να ασχοληθεί με τον μπάσκετ και όχι με το ποδόσφαιρο όπως ο μεγάλος του αδερφός.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Μπότης, ο 16χρονος τερματοφύλακας θα μένει στους ξενώνες που διατηρεί η Ίντερ εκεί όπου ο μεγάλος ιταλικός σύλλογος φιλοξενεί ταλαντούχα παιδιά από όλο τον κόσμο. Θα συνεχίσει το σχολείο του αλλά σε ιταλικό. Μάλιστα έχει ξεκινήσει ήδη ιδιαίτερα στα ιταλικά. Κάτι που έκανε στην περίοδο της καραντίνας μαζί με την προπόνησή του, καθώς προπονούταν εντατικά μόνος του.

«Αγαπάει αυτό που κάνει πολύ και θεωρώ ότι με λίγη τύχη θα πάνε όλα καλά» θα πει ο περήφανος πατέρας, τονίζοντας: «Πάντως και εγώ και η μητέρα του πάντα επιμέναμε πως ότι και να συμβεί με το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο, κάτι που και ο ίδιος κατάλαβε από πολύ μικρός και γι’ αυτό είναι πολύ καλός και στο σχολείο».