Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

100.000 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες στη Φλόριντα!

Σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 διαγνώστηκαν σε διάστημα 24 ωρών στη Φλόριντα, ένα νέο ρεκόρ για την πολιτεία στις νότιες...

Hospitales desbordados y sin apenas material intentan contener la ...

Σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 διαγνώστηκαν σε διάστημα 24 ωρών στη Φλόριντα, ένα νέο ρεκόρ για την πολιτεία στις νότιες ΗΠΑ, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την έξαρση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ιδίως μεταξύ των νέων.

Η πολιτεία κατέγραψε 9.585 νέα κρούσματα και 24 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα, έναν πρωτόγνωρο για την περιοχή αυτή απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας.





Η Φλόριντα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «πραγματική έκρηξη» της νόσου μεταξύ των νέων, οι οποίοι, μετά τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας από τις αρχές Ιουνίου, έχουν ξεχυθεί στις παραλίες και στη νυχτερινή ζωή.




Η μέση ηλικία των ανθρώπων που μολύνθηκαν είναι τα 33 έτη, ενώ δυο μήνες πριν η μέση ηλικία στα κρούσματα ήταν τα 65 έτη. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι αρχικά γίνονταν τεστ κυρίως σε ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή σε ηλικιωμένους. Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης αποφάσισε, χθες Παρασκευή, να απαγορεύσει προς το παρόν την κατανάλωση αλκοόλ στα μπαρ.

Ο κυβερνήτης του Τέξας επισης διέταξε το κλείσιμο των μπαρ και ελάττωσε τη δυνατότητα υποδοχής πελατών στα εστιατόρια -στο 50% έναντι 75% από τη 12η Ιουνίου. Μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη του διότι έδωσε "το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των μπαρ πάρα πολύ νωρίς".


«Εάν μπορούσα να γυρίσω το ρολόι πίσω, θα καθυστερούσα πολύ το άνοιγμα των μπαρ, καθώς ο ιός διασπείρεται ταχέως», είπε ο κυβερνήτης του Τέξας.

Χθες και το Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια "πάτησε φρένο" στη χαλάρωση των μέτρων. Ανακοινώθηκε ότι τα κομμωτήρια, τα κουρεία και οι υπαίθριοι χώροι των μπαρ που αναμενόταν να ανοίξουν τη Δευτέρα, θα πρέπει να περιμένουν.