Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ... Thnik tank ''βλέπει'' σύγκρουση στη Μεσόγειο: «Πιθανός ένας πόλεμος Τουρκίας - Αιγύπτου»

Μεγάλες ανακατατάξεις και γεγονότα προβλέπει διεθνές ινστιτούτο στην Μεσόγειο, ειδικά στο Ανατολικό κομμάτι της, αναφέροντας ακόμα και μια ...


Μεγάλες ανακατατάξεις και γεγονότα προβλέπει διεθνές ινστιτούτο στην Μεσόγειο, ειδικά στο Ανατολικό κομμάτι της, αναφέροντας ακόμα και μια πιθανή ρήξη ανάμεσα σε Αίγυπτο και Τουρκία και όχι μόνο, ενώ οι σχέσεις της Άγκυρας με όλες τις χώρες της περιοχής είναι τουλάχιστον τεταμένες.




Σύμφωνα με γνωστή αμερικανο-εβραϊκή δεξαμενή σκέψης, επίκεινται μεγάλες αλλαγές γενικά στη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε απειλές και ευκαιρίες για τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ανατολική Μεσόγειο.

H ανάλυση με επίκεντρο το αιγυπτιακό και το τουρκικό Ναυτικό, δίνει έμφαση στις προετοιμασίες τους για μια σφοδρή “γεωπολιτική σύγκρουση” στην Α.Μεσόγειο, ενόψει των ενεργειακών σχεδίων που έχουν οι χώρες αυτές στην περιοχή, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ μετά το πέρας της πανδημίας.

Επίσης το ίδιο ινστιτούτο αναφέρει ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να έχουν σε στενή παρακολούθηση όλων αυτών των εξελίξεων, ακόμα και ενός πιθανού πολέμου της Τουρκίας με την Αίγυπτο, η οποία συνεχίζει να ενισχύει το πολεμικό ναυτικό της με υποβρύχια και άλλα μέσα.

Αναμφίβολα, ο κόσμος ετοιμάζεται για νέες γεωπολιτικές συνθήκες μετά την πανδημία του Covid-19.

Αυτές θα είναι γεωπολιτικές, πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές που ήδη αρχίζουν να διαμορφώνονται σήμερα.