Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Ξεπέρασε τα 22.000 κρούσματα η Ρωσία – Πάνω από 2.000 οι νεκροί

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία ξεπέρασε εκείνον στην Ιταλία και στη Βρετανία και πλέον είναι η τρίτη χώρα στον κατάλογο ...


Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία ξεπέρασε εκείνον στην Ιταλία και στη Βρετανία και πλέον είναι η τρίτη χώρα στον κατάλογο σε όλο τον κόσμο.

Ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού έφθασε τα 221.344, κάτι που σημαίνει ότι η Ρωσία έχει τώρα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα από την Ιταλία ή τη Βρετανία και είναι τρίτη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες (πρώτη) και την Ισπανία (δεύτερη), καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού αυξήθηκε κατά 11.656 τις τελευταίες 24 ώρες.




Περισσότερα από τα μισά κρούσματα και οι θάνατοι καταγράφηκαν στη Μόσχα, επίκεντρο της επιδημίας στη Ρωσία. Σήμερα αναφέρθηκαν 6.169 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο επίσημος συνολικός αριθμός να ανέλθει στα 115.909.

Το κέντρο απόκρισης της χώρας στον κορονοϊό ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκαν 94 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.009.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να συγκαλέσει κυβερνητική σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσει να θα παρατείνει ή όχι την περίοδο καταβολής επιδόματος ανεργίας στους εργαζομένους που επηρεάστηκαν από τα μέτρα περιορισμού, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή στη Ρωσία στα τέλη Μαρτίου προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, η οποία λήγει επισήμως απόψε το βράδυ.

Πριν από τη σύσκεψη αυτή, οι αρχές της Μόσχας και της περιοχής που περιβάλλει την πρωτεύουσα ανακοίνωσαν την παράταση των μέτρων περιορισμού έως τις 31 Μαΐου και κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα καταστήματα, ένα παράδειγμα που ακολούθησε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Αγία Πετρούπολη.

Και άλλες περιοχές, όπως οι Μπέλγκοροντ (κέντρο), Μαγκαντάν (ανατολική Σιβηρία), Ιαμάλ (ρωσική Αρκτική) ανακοίνωσαν από την πλευρά τους μια χαλάρωση των μέτρων περιορισμού από αύριο Τρίτη, επιτρέποντας κυρίως τους περιπάτους μαζί με τα παιδιά και την επαναλειτουργία των ινστιτούτων αισθητικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ