Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ... Ειδικός για S-400 που πήρε η τουρκία: «Δεν μπορούν να χτυπήσουν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη»

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΥΣ S-400 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩ...


ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΥΣ S-400 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΣΟΥΝ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ! ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ!

Επ’ ευκαιρία της κατάσχεσης ρωσικών συστημάτων PANTSIR στην Λιβύη από την τουρκική πολεμική αεροπορία, Ρώσος ειδικός έριξε «βόμβα» για την Άγκυρα και τους S-400.




Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexander Golts αμφιβάλλει αρχικά αν ο τουρκικός στρατός, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας PANTSIR στη Λιβύη, θα εφαρμόσει την αποκαλούμενη αντίστροφη μηχανική.

«Αυτό το συγκρότημα δεν αποτελεί μεγάλο μυστικό. Ειδικά για την Τουρκία, στην οποία πουλήσαμε το σύστημα, το οποίο είναι πολύ πιο σημαντικό για εμάς από τεχνολογική άποψη και μιλάω για το σύστημα S-400 », εξήγησε ο ειδικός.

Ο Γκόλτς υπενθύμισε ότι η Ρωσία είχε πουλήσει οπλικά συστήματα σε πολλές χώρες όπως Αλγερία, Ιράκ, Ιράν, Σερβία. Ταυτόχρονα, η ίδια η Ρωσία έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό μια κοινή αντίληψη για την προμήθεια αυτών των συστημάτων σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την οποία όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που πωλείται στο εξωτερικό φέρει την τροποποίηση- εξαγωγή "E".

«Υποτίθεται ότι σε αυτές τις τροποποιήσεις, καταρχάς, λείπουν όλα όσα θα παραβίαζαν τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα μας. Επιπλέον, δεν υπάρχει τίποτα εκεί που θα φοβόταν πραγματικά η Ρωσία », είπε ο ειδικός.

Στον στρατιωτικό εξοπλισμό που πωλείται στο εξωτερικό, πολλές λειτουργικές δυνατότητες είναι «περιορισμένες» ή δεν περιλαμβάνονται καθόλου.

«Για παράδειγμα, στα πυραυλικά συστήματα Pantsir-S1E, Tor-E2, Viking και Iskander-E, τα οποία πωλούνται στο εξωτερικό, αποτελούν υποβαθμισμένες εκδόσεις των ίδιων συστημάτων που παρέχονται στον ρωσικό στρατό.

Τι και πώς αλλάζει σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο δεν αναφέρθηκε δημοσίως.

Αλλά είναι γνωστό ότι σχεδόν όλα τα ρωσικά συστήματα SAM που εξάγονται λαμβάνονται υπόψη οι περιορισμοί στο εύρος εκτόξευσης των πυραύλων, με νόμο που υιοθέτησε η Μόσχα από το 1995, όταν προσχώρησε στο διεθνές καθεστώς ελέγχου των τεχνολογιών πυραύλων (MTCR). Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με ειδικούς, το σύστημα S-400 πουλήθηκε στους Τούρκους, έχοντας και αυτό αρκετά περιορισμένες δυνατότητες», τονίζει ο ίδιος.