Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...!!! Η Αρμενία ετοιμάζει προσάρτηση του Ναγκόρνο/Καραμπάχ: Αντάρτες του PKK αναπτύσσονται στον Καύκασο

Αρμενία επέλεξε Πρόεδρο για την περιοχή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τη διενέργεια εκλογών, προετοιμάζοντας το έδαφος για μελλοντική προσάρ...


Αρμενία επέλεξε Πρόεδρο για την περιοχή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τη διενέργεια εκλογών, προετοιμάζοντας το έδαφος για μελλοντική προσάρτηση, κάτι που πυροδότησε αντιδράσεις εκτός του Αζερμπαϊτζάν και στην Τουρκία.

Ανάφλεξη στον Καύκασο: Οι ΕΔ του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν σε επαρχία της Αρμενίας - Κούρδοι ανατίναξαν αγωγό Τουρκίας-Ιράν

Τουρκικά δημοσιεύματα μάλιστα μιλούν για μεγάλη αρμενική πρόκληση και πρόβλημα στην περιοχή του Ναγκόρνο/Καραμπάχ με τις προθέσεις της Τουρκίας να είναι προκαθορισμένες και να αφορούν ακόμα και στρατιωτική δράση.




"Παρόλα τα ψηφίσματα 822, 853, 874 και 884 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη συνεδρίαση της Πράγας του ΟΑΣΕ στις 27 Φεβρουαρίου 1993, ότι το Καραμπάχ αποτελεί έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, κάτι που υποστηρίζουν δεκάδες διεθνείς οργανισμοί όπως η ΕΕ, ο Ισλαμικός Οργανισμός και το TurkPa, η Αρμενία προκάλεσε για ακόμα μια φορά σοβαρά μια με νέα απόπειρα", αναφέρει τουρκικό άρθρο.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι η Αρμενία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό κράτος μαριονέτα υπό τον έλεγχό της στο Καραμπάχ.

Επίσης κατηγορούν τους Αρμένιους ότι επιτρέπουν την εγκατάσταση στο έδαφος τους εκατοντάδων ή χιλιάδων μελών του ΡΚΚ και για αυτό Τούρκοι εμπειρογνώμονες ασφαλείας ανέφεραν ότι θα επέλθει μεγάλο πρόβλημα στη χώρα τους στο μέλλον.

Ο Καθηγητής Δρ. Aygun Attar στο άρθρο του στο περιδιοδικό soyledik.com αναφέρει ότι "οι λεγόμενες προεδρικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν με την απόφαση του κοινοβουλίου του Καραμπάχ, δεν είναι νομικά έγκυρες, αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι η ρητορική της Αρμενίας δείχνει ότι η χώρα αυτή δεν επιθυμεί ειρήνη στην περιοχή.

Η Τουρκία ως κράτος-έθνος μπορεί να απέχει κάποια απόσταση από το Αζερμπαϊτζάν, αλλά έχει αδελφικές σχέσεις με τους Αζέρους, ως ένα τουρκικό έθνος σε δύο κράτη.

Ως τουρκικός λαός, προειδοποιούμε την Αρμενία, ότι υπονομεύει την ειρήνη της περιοχής, και απαιτούμε να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο ακυρώνοντας τις ενέργειες της.

Επιπλέον, η χώρα μας εξ ονόματος του τουρκικού έθνους συνολικά και λόγω των έξι εκατομμυρίων Αζέρων που ζουν στην Τουρκία, απευθύνει έκκληση σε όλες τις ΜΚΟ και τους γιους της μεγάλης πατρίδας μας: Ας διαμαρτυρηθούμε για την Αρμενία μέσω διευθύνσεων κοινωνικών μέσων όπως το Twitter, Instagram, Facebook και ας στείλουμε μηνύματα διαμαρτυρίας στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων των διεθνών οργανισμών".

Το Nagorno Karabakh μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, έζησε έναν αιματηρό πόλεμο μεταξύ δύο ανεξάρτητων κρατών στην περιοχή, αφού οι δημοκρατίες του Νότιου Καυκάσου απέκτησαν την ανεξαρτησία τους.




Σε αυτή τη διαδικασία, η Αρμενία κατέλαβε το 20 τοις εκατό του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένου του Ναγκόρνο Καραμπάχ και των γύρω περιοχών. Οι εντάσεις συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα, αν και το 1994 κηρύχθηκε εκεχειρία μέσω της Ρωσίας.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής και Στρατιωτικής Ανάλυσης, Αλέξανδρος Κραμτσίχιν, ανέφερε παλαιότερα ένα πιθανό σενάριο το οποίο μπορεί να επιφέρει ακόμα και ρήξη των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, η οποία θα κλιμακωθεί άμεσα στο στάδιο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης.

Η Άγκυρα με τις κινήσεις της (προμηθεύει με όπλα το Αζερμπαϊτζάν και έχει Τούρκους αξιωματικούς στο γενικό επιτελείο στο Μπακού) θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα γενικευμένη πολεμική σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, υποστηρίζοντας άμεσα τις επιθετικές ενέργειες των Αζέρων. pentapostagma.gr