Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ...;;; «Τί ευτυχία να λες είμαι Τούρκος»... Σχηματίζουν φράση Κεμάλ οι NAVTEX της Τουρκίας…ΚΙ ΕΔΩ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ...

Τουρκικές NAVTEX Νότια της Κρήτης ανήμερα της επετείου της άλωσης τη Πόλης σχηματίζουν τη γνωστή φράση του Κεμάλ «τί ευτυχία να λες είμαι Τ...


Τουρκικές NAVTEX Νότια της Κρήτης ανήμερα της επετείου της άλωσης τη Πόλης σχηματίζουν τη γνωστή φράση του Κεμάλ «τί ευτυχία να λες είμαι Τούρκος»






Μια ακόμα υβριδική πρόκληση αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Τουρκία ενεργοποιεί μέσω NAVTEX το μνημόνιο με τη Λιβύη και στήνει ασκήσεις στην ελληνική ΑΟΖ, αλλά παίζει καθαρά ψυχολογικά παιχνίδια με την αναγραφή της γνωστής φράσης του Κεμάλ «Ne mutlu Türküm diyene» («τί ευτυχία να λες είμαι Τούρκος»), σε NAVTEX.

Νωρίς το πρωί εξέδωσε τέσσερις Navtex για διεξαγωγή ασκήσεων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και μάλιστα σε μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από τη Ρόδο και το Καστελόριζο, νότια της Κρήτης έξω ακριβώς από τα χωρικά ύδατα της Γαύδου και μέχρι ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη.

Την απόφαση αυτή λαμβάνει ανήμερα της 29ης Μαΐου επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, και μάλιστα σε περιοχές εκτός και αρμοδιότητας έκδοσης Navtex, θέλοντας να προκαλέσει την Ελλάδα.