Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... ΚΟΛΑΣΗ πάνω από την Λιβύη...!!! Ο LNA βομβαρδίζει τις θέσεις των Τούρκων και των τουρκόφιλων του GNA ...!!!

Η Πολεμική Αεροπορία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των πολιτοφυλακών της κυβέρνησης Εθνικής...


Η Πολεμική Αεροπορία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των πολιτοφυλακών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Οι δυνάμεις του Χαφτάρ, πιστές στις υποσχέσεις τους, ξεκίνησαν την αντεπίθεση μετά τη νίκη Άγκυρας και Τρίπολης στη δυτική Λιβύη.




Σύμφωνα με μια πηγή από τον LNA που επικαλείται ο έγκυρος δημοσιογράφος Babak Taghvaee, το παρακάτω MiG-23MLD είναι ένα από τα πολλά μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την Al-Jufra να βομβαρδίσουν τις πολιτοφυλακές της GNA και τους μισθοφόρους της Συρίας στο Garyan.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούνται επιτυχημένες. Την ίδια στιγμή, ο Αρχηγός Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού του LNA έστειλε νέα προειδοποίηση στην Τουρκία.

"Προειδοποιούμε όλα τα τουρκικά πλοία, φορτηγά και φρεγάτες να μην εισέλθουν ή ακόμη και να περάσουν από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης, διαφορετικά θα στοχοποιηθούν από τις δυνάμεις μας".

Ο LNA είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στην αντεπίθεση μετά την απώλεια της στρατηγικής βάσης στη Δυτική Λιβύη, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι το εύρος και το είδος της υποστήριξης που θα λάβει από τους συμμάχους του, καθώς η ενίσχυση σε προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τουλάχιστον ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 Fulcrum σε μια αεροπορική βάση στη Λιβύη υπό τον έλεγχο δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, επιβεβαιώνονται και τις παραπάνω πληροφορίες. Επιπλέον, έξι MiG-29, καθώς και ένα ζευγάρι πολεμικών αεροσκαφών Su-24 Fencer, έφτασαν στη Λιβύη προς ενίσχυση του LNA.