Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ/// Επίλεκτοι κομάντος του LNA φτάνουν για καταδρομική στην Τρίπολη - Εσπευσμένα 500 Σύριοι μισθοφόροι από Τουρκία

Επίλεκτη δύναμη κομάντος του LNA στην Τρίπολη ενόψει νέων επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων της GNA Τα λιβυκά μέσα ενημέρωσής μεταδίδουν ει...


Επίλεκτη δύναμη κομάντος του LNA στην Τρίπολη ενόψει νέων επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων της GNA

Τα λιβυκά μέσα ενημέρωσής μεταδίδουν εικόνες της κινητοποίησης της 128ης μονάδας ειδικών δυνάμεων του LNA από την πόλη της Βεγγάζης προς την Τρίπολη. Η μονάδα έχει ήδη φτάσει στις πρώτες γραμμές για να ενισχύσει τις δυνάμεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί εκεί.




«Κινηθήκαμε 1000 χιλιόμετρα για να πετύχουμε τη νίκη. Δεν γνωρίζουμε την έννοια της υποχώρησης», δήλωσε ένας αξιωματικός της επίλεκτης μονάδας, τα στελέχη της οποίας σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκπαιδευτεί από Ρώσους μισθοφόρους.

Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ ορκίστηκε να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην Τουρκία και τον σύμμαχό της, την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), με επικεφαλής τον Fayez al-Sarraj.

Την Κυριακή, ο ίδιος συνεχάρη τις δυνάμεις του για την έλευση των εορτών του Eid al-Fitr, τονίζοντας ότι ο «πόλεμος κατά εχθρικών ενόπλων δυνάμεων για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας του έθνους θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Σε μια σύντομη ομιλία του το Σάββατο, κάλεσε τις δυνάμεις του να πολεμήσουν τον τουρκικό «αποικισμό» μέχρι να επιτευχθεί η νίκη.

Ο Χαφτάρ πρόσθεσε: «Πραγματοποιείτε ανοιχτό ιερό πόλεμο σε όλα τα μέτωπα. Αυτός είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος που μπορεί να τελειώσει μόνο με τη νίκη. Καθώς έχουμε κάνει πολέμους ενάντια στην τρομοκρατία, θα πολεμήσουμε και τώρα έως ότου νικηθεί η κατοχική δύναμη (Τουρκία)», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε ότι η παρέμβαση της Τουρκίας στη σύγκρουση στη Λιβύη έχει επηρεάσει τον πόλεμο υπέρ του GNA, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε διαδοχικές νίκες.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η κατάληψη της αεροπορικής βάσης Watiya, μετά από αυτή των δυτικών παράκτιων πόλεων που εκτείνονται από την Τρίπολη έως τα σύνορα της Τυνησίας.

Σήμερα επίσης έγινε γνωστό ότι η Τουρκία έστειλε 500 μισθοφόρους στη Λιβύη Μια νέα ομάδα 500 μισθοφόρων έφτασε στη Λιβύη με την υποστήριξη της Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Οι πηγές του SOHR κατέγραψαν «την άφιξη μιας νέας παρτίδας 500 μισθοφόρων που υποστηρίζεται από την Τουρκία στο έδαφος της Λιβύης για ένταξη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA)».

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των Σύριων μισθοφόρων έφτασε στη Λιβύη στους 10.100, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας μη Σύριων μισθοφόρων, ενώ περίπου 3.400 έφτασαν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν μαθήματα ειδικής κατάρτισης.

Από τον συνολικό αριθμό των στρατευμάτων, υπάρχουν περίπου 200 παιδιά ηλικίας δεκαέξι έως δεκαοκτώ, τα οποία προσλήφθηκαν για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στη Λιβύη και τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από τη συριακή οργάνωση Αλ Σουλτάν Μουράτ.

Ο Χαφτάρ θέλει να εξουδετερώσει την τουρκική δύναμη πάση θυσία για την επίλυση της κατάστασης στη Λιβύη, καθώς η τουρκική πλευρά δεν είναι ουδέτερη και υποστηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).