Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιβύη: Τα ΗΑΕ ενισχύουν εκτάκτως τον LNA με 1.200 μισθοφόρους από το Σουδάν

Κορυφώνεται η μάχη για την Τρίπολη, καθώς το Σουδάν στέλνει εσπευσμένα εκατοντάδες μισθοφόρους να στηρίξουν τον Εθνικό Στρατό, μετά από ...

Σουδανοί μισθοφόροι

Κορυφώνεται η μάχη για την Τρίπολη, καθώς το Σουδάν στέλνει εσπευσμένα εκατοντάδες μισθοφόρους να στηρίξουν τον Εθνικό Στρατό, μετά από έντονη παρότρυνση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ζήτησαν από τον διοικητή των Στρατιωτικών Δυνάμεων του Σουδάν (RSF), Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκαλ, να στείλει επειγόντως 1200 μαχητές στις πρώτες γραμμές της Λιβύης για να υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη στρατιωτική προώθηση υπό την ηγεσία του Χαλίφα Χαφτάρ στη νότια Τρίπολη και τη δυτική Σίρτε.




Με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, αξιόπιστη πηγή που επικαλείται το φιλοκυβερνητικό Libya Observer είπε ότι ο Dagalo, γνωστός ως Hemedti, υποσχέθηκε να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα των ΗΑΕ παρά την αντίθεσή του, μετά από απειλές για διακοπή της οικονομικής βοήθειας στο Σουδάν.

Σύμφωνα με την πηγή, ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού του Σουδάν δεν συμφωνούν με τις ενέργειες του Hemedti. Ο Hemedti έχει ήδη ξεκινήσει να στέλνει τους μαχητές του στη Λιβύη μέσω της Ερυθραίας για να αποφύγει την άμεση αντιπαράθεση με αξιωματικούς της αντιπολίτευσης.

«Υπάρχουν τώρα 350 μαχητές του RSF στην πόλη Sawa της Ερυθραίας που περιμένουν να αναπτυχθούν στη Λιβύη», αποκάλυψε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο Hemedti αρνείται να στείλει την ελίτ ομάδα της RSF και τους στενούς συνεργάτες του, καθώς μπορεί να τους χρειαστεί να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά του για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του Σουδάν.

Εκατοντάδες μαχητές του RSF έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Sirte για να συμμετάσχουν στις μάχες. Ο Χαφτάρ και οι ξένοι υποστηρικτές του προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη Abu Grein, ώστε η Μισράτα να μπει στην εμβέλεια των πυραύλων τους.


Οι μαχητές του RSF έχουν επίσης αναπτυχθεί σε στρατηγικές δομές πετρελαίου για την προστασία των τερματικών, ενώ εκατοντάδες άλλοι αναπτύχθηκαν στα νότια μέτωπα της Τρίπολης.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), υπό την ηγεσία του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, έχει ενισχυθεί σημαντικά με μισθοφόρους από το Σουδάν, το Τσαντ, τη Ρωσία και τη Συρία. Υπάρχουν αναφορές ότι τα ΗΑΕ έχουν δημιουργήσει επαφές με Σιιτικές ομάδες στο Ιράκ για να ενισχύσουν περαιτέρω τον αγώνα του Χαφτάρ για την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τις φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές της GNA.