Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρισμός: «Η Ελλάδα καλωσορίζει τους Βρετανούς χωρίς καραντίνα από τον επόμενο μήνα» γράφει η Express

Ακόμα ένα άρθρο στον διεθνή Τύπο για τις προετοιμασίες του ελληνικού τουρισμού - Οι Βρετανοί ίσως έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα...

koronoios-tourismos

Ακόμα ένα άρθρο στον διεθνή Τύπο για τις προετοιμασίες του ελληνικού τουρισμού - Οι Βρετανοί ίσως έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα διάλειμμα στα δημοφιλή ελληνικά νησιά, σημειώνει η εφημερίδα

«Αν το θέμα των διακοπών φαινόταν απίθανο για την φετινή περίοδο, η Ελλάδα μπορεί να δώσει στους Βρετανούς την ευκαιρία να απολαύσουν ένα καλοκαιρινό διάλειμμα στα δημοφιλή της νησιά», γράφει η βρετανική εφημερίδα «Express»




Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι Βρετανοί ενδέχεται να μπορούν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα από την 1η Ιουνίου χωρίς να αντιμετωπίζουν τους κανόνες περί καραντίνας, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση των Αθηνών επιδιώκει τώρα να χαλαρώσει τους περιορισμούς του lockdown και να αναζωογονήσει τον αναπτυσσόμενο τουριστικό κλάδο της χώρας.

Το σχέδιο για να ανοίξουν ξανά τα τουριστικά hotspots και να επιστρέψουν στην Ελλάδα ταξιδιώτες από διάφορα μέρη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, θα μπορούσε να ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου, επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα. Ωστόσο, οι Βρετανοί πολίτες θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οποιοσδήποτε φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό από οπουδήποτε - με εξαίρεση την Γαλλία και την Ιρλανδία- πρέπει να μείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες. Είπε επίσης ότι εάν τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και δεν υπάρχει αναζωπύρωση της επιδημίας τότε δεν θα ισχύουν περιορισμοί στα ταξίδια από και προς τη Βρετανία από 1ης Ιουνίου.

Ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης είχε δηλώσει από τον Απρίλιο ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις για τα ταξίδια εν μέσω θέρους. «Φυσικά, θα λάβουμε προφυλάξεις προτού ταξιδέψουμε. Αλλά και με τον τρόπο που ταξιδεύουμε», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Express». Το επίμαχο δημοσίευμα επικαλείται τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού στην γερμανική εφημερίδα «FAZ» σύμφωνα με τις οποίες ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξένους τουρίστες κι ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης στις παραλίες των νησιών καθώς θα τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν χαμηλό ποσοστό θνητότητας από επιπλοκές του κορωνοϊού, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα. protothema.gr