Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ... Το Ισραήλ συγχαίρει την Ελλάδα για τον EastMed

Άλλη μία απάντηση πήραν οι εμπνευστές των “fake news” από την Τουρκία, που …είδαν (στον ύπνο τους” οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με το ...

πρεσβεία Ισραήλ

Άλλη μία απάντηση πήραν οι εμπνευστές των “fake news” από την Τουρκία, που …είδαν (στον ύπνο τους” οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με το Ισραήλ

Ηπρεσβεία του Εβραϊκού Κράτους στην Αθήνα έστειλε το μήνυμα πως το Ισραήλ προσβλέπει στην υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου East Med και την περαιτέρω περιφερειακή συνεργασία με την Ελλάδα, μία ημέρα μετά την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του έργου, με ευρύτατη συναίνεση από τη Βουλή.





Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα συγχαίρει τη Βουλή των Ελλήνων για την κύρωση της συμφωνίας και δηλώνει ότι «είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την πολυκομματική υποστήριξη, με ευρεία πλειοψηφία της συμφωνίας».

Αναδεικνύοντας τη σημασία του αγωγού East Med, η ισραηλινή πρεσβεία τονίζει πως είναι αγωγός συνεργασίας και διαφοροποίησης ενεργειακών πόρων για την περιοχή και την Ευρώπη, και προωθεί την αυτονομία στην ενέργεια.

Υπενθυμίζουμε ότι με ευρύτατη συναίνεση και με τη στήριξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια, η Συμφωνία μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Ιταλίας, για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του που η Βουλή, όπως είπε, «κυρώνει, μέσα σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης, μια ιστορική συμφωνία, από τις πιο σημαντικές, η οποία συμπληρώνει τα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια και τους τελευταίους μήνες ενισχύοντας την ενεργειακή γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της χώρας».