Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΘΡΗΝΕΙ... Τον χτυπημένο από τον Κορονοϊο Γιάννη Φιλιππάκο... Ιστορικό στέλεχος του ΕΝΕΚ !

Ο 57χρονος Γιάννης ο Φιλιππάκος, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα... ή τουλάχιστον δεν το γνώριζε μέχρι να τον χτυπήσει ο Κορονοϊός... ...


Ο 57χρονος Γιάννης ο Φιλιππάκος, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα... ή τουλάχιστον δεν το γνώριζε μέχρι να τον χτυπήσει ο Κορονοϊός... Το παλιό και Ιστορικό στέλεχος του Εθνικστικού χώρου, από τα χρόνια του ΕΝΕΚ ακόμη ως μαθητής, έχασε την μάχη την ίδια ώρα που δυστυχώς κάποιοι ΟΨΙΜΟΙ του χώρου, αμφισβητούν την θανατηφόρα ισχύ του ιού ή ακόμη και την ύπαρξη του.




Ο Γιάννης ο Φιλιππάκος δεν είναι πια μαζί μας... Για σχεδόν 6 βδομάδες πολεμούσε με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία, αλλά δεν άντεξε...

Η Θλιβερή είδηση μόνο Θλίψη σκόρπισε στους κόλπους του εθνικιστικού κινήματος έτσι όπως μεταφέρθηκε από τον ιστορικό Αρχηγό του ΕΝΕΚ Πολύδωρο Δάκογλου... «Έφυγε από κοντά μας ο συναγωνιστής Γιάννης Φιλιππάκος: Ξεκίνησε ως μαθητής και τελείωσε την ζωή του στα 57 χρόνια, ως Έλλην Εθνικιστής, στέλεχος του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος...»

Κι εμείς με την σειρά μας αποχαιρετάμε τον Γιάννη Φιλιππάκο με τα ίδια λόγια που το έκανε ο φίλος του και γνωστός μαχητής της Ελληνικής Ιδέας Γιάννης Γιανάκενας: «Αγαπημένε φίλε Γιάννη καλό ταξίδι να έχεις... θα μας λείψεις πάρα πολύ... το γέλιο σου... το καλαμπούρι σου... άρε Γιάννη... τόσο άδικα... καλή ανάσταση συναγωνιστή»

Ο Γιάννης Φιλιππάκος ετάφη στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου. Η τελευταία εικόνα ήταν ένα φέρετρο, κλειστό, τυλιγμένο με σελοφάν, να κατεβαίνει στο χώμα. Οι νεκροπομποί με μάσκες και στολές. Λιγοστοί συγγενείς και συναγωνιστές παρόντες αφού η κυβέρνηση ουσιαστικά έχει απαγορεύσει τον αποχαιρετισμό στους νεκρούς.

Ο πικρός αποχαιρετισμός έκλεισε με τον εθνικό ύμνο. Πριν απ’ αυτόν οι συναγωνιστές του Γιάννη τραγούδησαν στίχους από το ποίημα που άφησε ο 19χρονος μάρτυρας της ΕΟΚΑ, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, πριν βγει στο βουνό. Αυτό το ποίημα έμελλε να γίνει ο ύμνος του ΕΝΕΚ:

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια
να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά…»