Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο κορονοϊός «γονάτισε» την ΓΗΡΑΙΑ Ήπειρο… 45% των κρουσμάτων, 60% των θανάτων...

Το 45% των κρουσμάτων κορονοϊού έχει καταγραφεί σε χώρες της Ευρώπης, στην οποία έχει σημειωθεί επίσης και το 60% των θανάτων από τον ...



Το 45% των κρουσμάτων κορονοϊού έχει καταγραφεί σε χώρες της Ευρώπης, στην οποία έχει σημειωθεί επίσης και το 60% των θανάτων από τον ιό, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την περιοχή της Ευρώπης, Χανς Χένρι Κλουτζ.




«Με τα κρούσματα να ανέρχονται συνολικά σε 1,6 εκατ. και οι θάνατοι σε περίπου 150.000, στην περιοχή της Ευρώπης αντιστοιχεί το 45% των περιπτώσεων και το 60% των θανάτων που σχετίζονται με τον Covid-19», όπως τόνισε ο ίδιος στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου. Παράλληλα, μετέφερε την ανησυχία του ΠΟΥ για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στο ανατολικό τμήμα της Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι από τις 12 Απριλίου έχει μετριαστεί η ημερήσια αύξηση των θετικών τεστ στο σύνολο της Ευρώπης.

«Η κατάσταση στο ανατολικό τμήμα εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία. Η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν γνωρίσει αύξηση των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα», παρατήρησε ο αξιωματούχος. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, στην Ισπανία, στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγραφεί το 39% των περιπτώσεων κορονοϊού που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ευρώπη από την αρχή της κρίσης.