Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ... Ποιες αεροπορικές ξεκινούν πτήσεις από και προς Αθήνα

Με το… σταγονόμετρο οι αεροπορικές συνδέσεις - Στο τραπέζι οι διακρατικές συμφωνίες με στόχο την εκκίνηση της τουριστικής σεζόν από τ...

Ισημερινός: Νεκροί δύο λαθρεπιβάτες που έπεσαν από αεροπλάνο κατά την απογείωση

Με το… σταγονόμετρο οι αεροπορικές συνδέσεις - Στο τραπέζι οι διακρατικές συμφωνίες με στόχο την εκκίνηση της τουριστικής σεζόν από τον Ιούλιο - Οι πρώτες συνδέσεις




Mε τα ενιαία πρωτόκολλα για τις αερομεταφορές να παραμένουν ακόμη θολά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το κυβερνητικό επιτελείο έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο πλάνο των διακρατικών συμφωνιών με το στόχο της εκκίνησης της τουριστικής σεζόν από τον Ιούλιο, ενώ με το σταγονόμετρο έρχονται και τα πρώτα νέα για τις συνδέσεις με Ελλάδα από τις αεροπορικές.

Οι τελευταίες καταβάλλουν προσπάθειες να καταρτίσουν το πρόγραμμα των δρομολογίων του καλοκαιριού -το οποίο φυσικά, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι οριστικό- ενώ αναμένουν και το αν τελικά θα υπάρξουν οι πολυσυζητημένες κατευθυντήριες γραμμές από την Κομισιόν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επί του παρόντος, οι πτήσεις που συνδέουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελ. Βενιζέλος με το εξωτερικό αυτή την στιγμή είναι μετρημένες στα …δάχτυλα π.χ. από την Aegean για Βρυξέλλες, Swiss Air για Ζυρίχη και Γενεύη, Qatar Airways προς Ντόχα, ενώ το δίκτυο του εσωτερικού λειτουργεί με πολύ μειωμένα δρομολόγια. Η αρχή για πύκνωση των δρομολογίων στις πτήσεις εσωτερικού, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα 18 Μαϊου, παράλληλα με το «άνοιγμα» των μετακινήσεων από νόμο σε νομό και ως δεύτερη εναλλακτική από τις 25 Μαϊου.

Το δίκτυο εξωτερικού

Στο δίκτυο του εξωτερικού τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο από την στιγμή που υπάρχουν οι καθυστερήσεις σε επίπεδο Ε.Ε. για τη λήψη αποφάσεων. Το ιδεατό σενάριο θα ήταν να υπάρξουν οι κατευθυντήριες γραμμές από την Κόμισιον άμεσα, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαϊου με τον αρμόδιο Επίτροπο Μπρετόν στις Βρυξέλλες με θέμα τον τουρισμό, για τη διαμονή και τις μεταφορές, σενάριο ωστόσο που συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.