Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εβρίτης εύζωνας: «Τίμησα τον τόπο μου, φορώντας την Θρακιώτικη φορεσιά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη»

Ένας Εβρίτης, μέλος της Προεδρικής Φρουράς, ο Κορνήλιος Χατζόπουλος από την Ορεστιάδα, φόρεσε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Μαίου την Θρα...


Ένας Εβρίτης, μέλος της Προεδρικής Φρουράς, ο Κορνήλιος Χατζόπουλος από την Ορεστιάδα, φόρεσε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Μαίου την Θρακιώτικη φορεσιά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της από τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.




Την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και της ενσωμάτωσης στον εθνικό κορμό, δυο άνδρες της Προεδρικής Φρουράς φόρεσαν για πρώτη φορά την Θρακιώτικη ενδυμασία και ο Κορνήλιος Χατζόπουλος που γεννήθηκε το 1999 και από μικρός ήθελε να υπηρετήσει στην Προεδρική Φρουρά ως Εύζωνας, ήταν ένας από αυτούς.

Ο ίδιος έγραψε χθες στην προσωπική του σελίδα στο facebook για αυτή την ξεχωριστή στιγμή της ζωής του:

“Τιμή μου που τίμησα τον τόπο μου, την Θράκη, φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην επέτειο για τα 100 χρόνια τις ελεύθερης Θράκης”.

Δείτε το βίντεο από την ιστορική ημέρα για την Θράκη μας, αφού για πρώτη φορά η Θρακιώτικη ενδυμασία που εντάχθηκε στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς τον Δεκέμβριο του 2019, παρουσιάστηκε επίσημα στο Μνηείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης.