Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΝΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΕΝΑΣΤΩΝ ο Τσαβούσογλου... «Τα σύνορά μας είναι ανοιχτά για όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν...»

Η Τουρκία επιμένει στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων για τους μετανάστες, παρά την ταπεινωτική ήττα της τελευταίας υβριδικής επίθεσης κατά...

Τσαβούσογλου

Η Τουρκία επιμένει στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων για τους μετανάστες, παρά την ταπεινωτική ήττα της τελευταίας υβριδικής επίθεσης κατά της Ελλάδας. H Άγκυρα απειλεί ξανά και ετοιμάζεται για το νέο κύμα μεταναστών κατά της Ελλάδας.




Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Akit ΤV δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει κάτι για την Άγκυρα στο προσφυγικό.

«Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η πολιτική μας των ανοιχτών συνόρων στο προσφυγικό. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να φύγει στην Ευρώπη , δεν τον εμποδίζουμε. Όμως λόγω της πανδημίας οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν καθώς επιβαρύνθηκε το κύμα ( προσφυγικό)» .

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Ελλάδα και την Ε.Ε και ανέφερε πως «η μη αντίδραση της Δύσης στην απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα είναι μια απαράδεκτη κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία στα τέλη Μαϊου είχε απομακρύνει τους πρόσφυγες από τα σύνορα στον Έβρο επικαλούμενη την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους Μπόρις Τζόνσον, Άνγκελα Μέρκελ και Εμμάνουελ Μακρόν και είχαν συμφωνήσει να συζητήσουν το προσφυγικό αλλά και τις σχέσεις της Ε.Ε- Τουρκίας μετά την κρίση του Covid-19.