Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΒΡΟΣ: Οι τούρκοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν Στρατιωτικό Κιμάκιο της ΓΥΣ που μέτραγε για τον Φράκτη...!!! Πυροβόλισαν και στον αέρα αλλά ΜΑΤΑΙΑ...

Η Ελλάδα μετά την επιθετική στάση της Τουρκίας στον Έβρο έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε οχυρωματικά έργα σε τρια προγεφυρώματα, για να...

Πλάκωσαν και οι Κοκκινομπερέδες της 71ης στον Έ βρο...Τι χαμπάρια ...

Η Ελλάδα μετά την επιθετική στάση της Τουρκίας στον Έβρο έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε οχυρωματικά έργα σε τρια προγεφυρώματα, για να αποτρέψει οποιαδήποτε νέα απόπειρα εισβολής, ενώ επεκτείνει και τον φράκτη ο οποίος αποδείχθηκε πολύτιμο εργαλείο αποτροπής στις Καστανιές.

Έβρος: Τι έγινε σε Φέρες – Πέταλο




Στο πλαίσιο αυτό, ομάδα από την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού συνεπικουρούμενη από στελέχη στον Έβρο βρίσκεται στην περιοχή για να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις, προκειμένου να τοποθετηθούν οι πάσαλοι για τον φράκτη.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες έκανε μετρήσεις σε κάποια σημεία τα οποία η Άγκυρα θεωρεί αμφισβητούμενα, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται σαφώς στους χάρτες και τις συμβάσεις, με τις οποίες καθορίστηκαν τα σύνορα στον Έβρο.

Οι Τούρκοι θεώρησαν ότι η ελληνική ομάδα έκανε μετρήσεις σε τουρικό έδαφος και άρχισαν να εμφανίζονται (και να κατασκηνώνουν) στην απέναντι όχθη σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, από τα 1000 άτομα που είχαν μεταφερθεί στην περιοχή ήδη από τον Μάρτιο.

Ο εκφοβιστικός πυροβολισμός

Κάποια στιγμή μάλιστα οι συγκεντρωμένοι για να κάνουν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους, έριξαν και εκφοβιστικό πυροβολιμό με αβολίδωτο, προφανώς για να δηλώσουν την παρουσία τους.

Η ελληνική ομάδα συνέχισε απερίσπαστη την εργασία της και στη συνέχεια η τουρκική αποχώρησε μετά από αρκετές ώρες.

Το επεισόδιο αξιολογείται. Προς το παρόν αποδίδεται στην νευρικότητα των Τούρκων οι οποίοι αν και έχουν πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσει να περάσουν μετανάστες από τα σύνορα, έχουν αποτύχει.

Σε αυτό έχει συμβάλει και η υλοτομία στις όχθες που έχει προχωρήσει αρκετά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να κρυφτούν οι όποιες απόπειρες γίνονται.

Πάντως οι εκτιμήσεις είναι ότι το επεισόδιο που έφερε στη δημοσιότητα σήμερα το Armyvoice.gr δεν θα είναι το τελευταίο. Οι Τούρκοι δείχνουν τον εκνευρισμό τους, ενώ η κυβέρνηση της Άγκυρας ανακυκλώνει τη ρητορική των ανοιχτών συνόρων, καλώντας και πάλι τους πρόσφυγες να διέλθουν από την Ελλάδα για να φθάσουν στην Ευρώπη. armyvoice.gr