Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανώγεια: Η βαλλιστική θα «μιλήσει» για το ποιο όπλο πυροβόλησε ποιον – Η παράμετρος που θα κρίνει πολλά

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν οι δυο οικογένειες στα Ανώγεια τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα δυο όπλα από τα οποία έπεσαν νε...


Με κομμένη την ανάσα περιμένουν οι δυο οικογένειες στα Ανώγεια τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα δυο όπλα από τα οποία έπεσαν νεκροί δυο άνθρωποι. Τα νεότερα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί.






Την ώρα που η τοπική κοινωνία στα Ανώγεια πενθεί τον χαμό του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη και του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη θύματα μιας τραγικής και ταυτόχρονα “αινιγματικής” ιστορίας, ως προς τα πραγματικά γεγονότα τέλεσης της, οι εμπειρογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ έχουν αναλάβει να λύσουν το γρίφο εξετάζοντας με απόλυτη προσοχή τα ευρήματα.

Σε συνεργασία πάντα με τους ιατροδικαστές του διπλού φονικού, οι ειδικοί εμπειρογνώμονες, προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος, η οποία θα αποκαλύψει τα τελευταία δραματικά λεπτά της ζωής των δυο συγχωριανών, καθώς και τις κινήσεις του προφυλακιστέου καθ’ ομολογία δράστη και γιο του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη την ώρα του εγκλήματος.

Για τον λόγο αυτό ιδιαίτερη σημασία δίνονται στα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν μέσα από την βαλλιστική εξέταση των όπλων που έχουν στην κατοχή τους, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανερώσουν το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας, αφού μέσα από αυτά θα απαντηθούν πολλά από τα κρίσιμα ερωτήματα, που εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα.

Ανάμεσα στα αποτελέσματα, τα οποία θα πρέπει να συμφωνούν πλήρως με τα τραύματα που φέρουν οι δυο σοροί, θα είναι οι αποστάσεις από τις οποίες έγιναν όλοι οι πυροβολισμοί την “μαύρη” εκείνη μέρα για τα Ανώγεια, καθώς και η πορεία που ακολούθησε ξεχωριστά η κάθε σφαίρα μέχρι να βρει τον στόχο της.

Η πιο σημαντική παράμετρος
Η τελευταία παράμετρος θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική, αφού θα δώσει μια τελειωτική απάντηση στα σενάρια που ακολούθησαν ως προς το ποιο όπλο σκότωσε ποιόν. Από την άλλη οι κάλυκες που περισυλλέχτηκαν από τον τόπο του φονικού, όπου η μία είναι διαφορετικού διαμετρήματος από την άλλη, θα φανερώσουν τους τύπους των όπλων, όπου χτυπήθηκαν οι δυο άντρες,

Κατά την βαλλιστική εξέταση θα εξεταστούν επίσης οι αμυχές που φέρει πάνω του το κάθε βλήμα (όχι ο κάλυκας). Οι αμυχές αυτές δημιουργούνται κατά την έξοδο του βλήματος από το όπλο, καθώς κάθε κάννη δημιουργεί διαφορετικά σημάδια. Με αυτό τον τρόπο οι αρχές μπορούν να γνωρίζουν με ασφάλεια ακόμα κι αν τα όπλα που παραδόθηκαν είναι τα σωστά.