Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εγκαταλείπουν τη Μαλακάσα οι κάτοικοι - Άγριες οδομαχίες μεταναστών... Ξηλώνουν τα παγκάκια για προσάναμα...!!!

Η αγανάκτηση των κατοίκων ξεχειλίζει, καθώς φόβος τους κυριεύει. Είναι απόγευμα περασμένης Κυριακής και οι μετανάστες έχουν βγει στην κεντρ...

Μαλακάσα

Η αγανάκτηση των κατοίκων ξεχειλίζει, καθώς φόβος τους κυριεύει. Είναι απόγευμα περασμένης Κυριακής και οι μετανάστες έχουν βγει στην κεντρική πλατεία της Μαλακάσας, συνωστίζονται και συμπλέκονται με καδρόνια, τη στιγμή που γύρω τους βρίσκονται μικρά παιδιά. «Είναι το παιδί μου εκεί», ουρλιάζει η Μένια Κούλη, κάτοικος της περιοχής και μητέρα ενός 13χρονου παιδιού.


Το ξύλο που πέφτει ανάμεσα τους, είναι ανελέητο. Ανοίγουν κεφάλια, ακούγονται κραυγές, σχηματίζονται μπουλούκια, ξανά και ξανά. Όλα αυτά προχθές το απόγευμα, διότι το πρωί της ίδιας μέρας χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να μην εξαπλωθεί η φωτιά που άναψαν κάποιοι άλλοι μετανάστες μέσα στο δάσος.






Στο επίμαχο βίντεο από το «protothema», οι μετανάστες έχουν στήσει υπαίθριο μπάρμπεκιου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η πράξη τους.

Στο σημείο σπεύδει ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Λίτσας και μαζί με τους άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να τους απομακρύνουν.


Οι φωτιές μέσα στο δάσος από τους μετανάστες είναι συχνό φαινόμενο και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ζημιές. Οι μετανάστες ξηλώνουν τα ξύλα από τα παγκάκια και τα χρησιμοποιούν ως προσάναμμα.

παγκάκια

Τα ξύλα από τα παγκάκια χρησιμοποιούνται ως προσάναμμα στις φωτιές που ανάβουν στο δάσος για να ψήσουν




«Η κατάσταση στη Μαλακάσα και στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού είναι τραγική» γράφει στην τελευταία επιστολή του προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας. «Ιδιαίτερα μετά την ελεύθερη πρόσβαση των προς απέλαση μεταναστών, ήδη μετράμε τον πρώτο νεκρό!» προσθέτει.

Πρόκειται για έναν μετανάστη από τη Σομαλία, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ την περασμένη βδομάδα όταν ξαφνικά πετάχτηκε στο δρόμο με αποτέλεσμα να μην προλάβει ο οδηγός Ι.Χ να πατήσει φρένο. «Δυστυχώς αυτό συνέβη γιατί οι μετανάστες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο δρόμο» εξηγεί ο κ. Λίτσας.

Μάλιστα πριν από τέσσερις μέρες παραλίγο να συμβεί νέο τραγικό δυστύχημα όταν ένα μικρό παιδί μεταναστών πετάχτηκε στο δρόμο και ο οδηγός φορτηγού Ι.Χ για να το αποφύγει, άλλαξε απότομο πορεία με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου, να τρακάρει και να τραυματιστεί.

Ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας, γράφει στην επιστολή του ότι οι 500 κάτοικοι της περιοχής, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς η καθημερινότητα τους περιστοιχίζεται από ανασφάλεια. Ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα, πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα.