Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου κατέθεσε αίτημα στην ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης! Σκηνικό έντασης σε Λύκιο και Νότιο Κρητικό Πέλαγος

Η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) κατέθεσε αίτημα στην ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη για να ξεκινήσει έρευνες για υδρογο...


Η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) κατέθεσε αίτημα στην ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη για να ξεκινήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές ευθύνης που συμφωνήθηκαν (Νότιο Κρητικό Πέλαγος και Λύκιο Πέλαγος) μεταξύ της Άγκυρας και αυτής της κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.




Οι έρευνες θα ξεκινήσουν άμεσα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, προανήγγειλε ο Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο.

Όπως είναι φυσικό, μία τέτοια κίνηση θα ρίξει λάδι στη φωτιά της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, την οποία συστηματικά κλιμακώνει η Τουρκία, αψηφώντας τις αντιδράσεις Ελλάδας-Κύπρου και άλλων γειτονικών χωρών.

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υποστήριξε πως «στην ανατολική Μεσόγειο πολλοί παίχτες προσπαθούσαν αν μας βγάλουν εκτός της εξίσωσης και τώρα έμειναν εκτός παιχνιδιού.

»Μάλλον επικαλέστηκαν την κρίση και αποσύρθηκαν από την περιοχή».

Η Τουρκία επιλέγει να μετατρέψει σε πεδίο μάχης το Νότιο Κρητικό Πέλαγος και το Λύκιο Πέλαγος (Καστελόριζο), μιας εξέλιξη που την περιμένουμε τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο.

Πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη. Ας επίσουμε ότι θα υπάρξει και η ανάλογη αντίδραση. ΟΧΙ μόνο με δηλώσεις...