Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΣ... Κάνει μηνυτήρια αναφορά στην Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΠΕΙΔΗ «έσπρωξε» βάρκα με λαθρομετανάστες πίσω στην τουρκία...!!!

Νέα μηνυτήρια αναφορά στην οποία Μάλιστα υιοθετεί πλήρως την τουρκική προπαγάνδα, από τον γνωστό Παναγιώτη Δημητρά, αυτή τη φορά στην Ε...

Η τουρκική μονταζιέρα... ξαναχτύπησε: «Η ελληνική ακτοφυλακή μπήκε ...

Νέα μηνυτήρια αναφορά στην οποία Μάλιστα υιοθετεί πλήρως την τουρκική προπαγάνδα, από τον γνωστό Παναγιώτη Δημητρά, αυτή τη φορά στην Ελληνική Ακτοφυλακή... Η Μηνυτήρια αναφορά με τίτλο «Μηνυτήρια αναφορά για επαναπροώθηση σκάφους με μετανάστες στη Λέσβο μετά από ενημέρωση Ελληνικής Ακτοφυλακής» κατατέθηκε εχθές στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου για περιστατικό που υποτίθεται ότι έλαβε χώρα ανοικτά της Λέσβου...




Το πλήρες κείμενο της μυνητήρια αναφοράς που επικαλείται τις αναφορές της ΜΚΟ Alarm Phone, έχει ώς εξής:

Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τη σοβαρότατη δημόσια καταγγελία της οργάνωσης Alarm Phone, η οποία παρακολουθεί την πορεία των σκαφών στη θάλασσα και τις επιχειρήσεις διάσωσης ή παράνομης αποτροπής τους, η οποία αναφέρει πως ειδοποίησε την Ελληνική Ακτοφυλακή σχετικά με την παρουσία σκάφους με μετανάστες/πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου στις 8:16 π.μ. στις 10 Μαΐου 2020 και μετά από λίγο αντί η Ελληνική Ακτοφυλακή να τους διασώσει, βρέθηκαν “συμπτωματικά” αντιμέτωποι με ένα γκρι-λευκό σκάφος χωρίς σημαία αλλά με ταμπέλα στα ελληνικά, οι επιβαίνοντες στο οποίο τους επιτέθηκαν και τους έκλεψαν τα καύσιμα, αφήνοντάς τους αβοήθητους μεσοπέλαγα. Στη συνέχεια διασώθηκαν από το Τουρκικό Λιμενικό χάρη σε ειδοποίηση του από την ίδια οργάνωση η οποία καταγγέλλει ότι πρόκειται πλέον για τη νέα κανονικότητα στο Αιγαίο καθώς η Ελληνική Ακτοφυλακή επιτίθεται συστηματικά σε σκάφη με μετανάστες/πρόσφυγες, όπως έχουν καταγράψει, ιδίως κατά τον μήνα Μάρτιο. Η παράνομη και προφανώς ρατσιστική επαναπροώθηση θα μπορούσε να είχε κοστίσει και ανθρώπινες ζωές, όπως έχει συμβεί σε παρόμοια περιστατικά.

Σας παραθέτουμε τις ανακοινώσεις α) του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μεταναστών, Φίλιπε Γκονζάλεζ Μοράλες, στις 23 Μαρτίου 2020, που καταδικάζει τις ελληνικές πρακτικές επαναπροωθήσεων και υπενθυμίζει την υποχρέωση των κρατών στην εξέταση των αιτημάτων προστασίας και β) της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 2 Μαρτίου 2020 όπου, μεταξύ άλλων, επίσης κατακρίνεται ρητά κάθε πρακτική επαναπροώθησης και υπογραμμίζεται η απόλυτη και θεμελιώδης υποχρέωση των κρατών για τη διάσωση στη θάλασσα, καθώς και γ) τις καταληκτικές παρατηρήσεις για την έβδομη περιοδική έκθεση της Ελλάδας από την Επιτροπή του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων όπου η Ελλάδα επικρίνεται και εκεί για τη συγκεκριμένη συνεχιζόμενη πρακτική των επαναπροωθήσεων αλλά και για την έλλειψη σοβαρότητας των σχετικών “ερευνών” της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του Συνηγόρου του Πολίτη, έλλειψη που συνεχίζει να εκθέτει διεθνώς τη χώρα.