Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μιά ζωή προδότες ...: Ο Κουτσούμπας έστειλε μήνυμα στο Κ.Κ. Τουρκίας για να ανατρέψουν μαζί τον Καπιταλισμό!..

Σε μήνυμά του προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, για την Εργατική Πρωτομαγιά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε: ...

ΠΡΟΣΩΠΑ | Δημήτρης Κουτσούμπας: Ποιος είναι ο νέος ΓΓ του ΚΚΕ

Σε μήνυμά του προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, για την Εργατική Πρωτομαγιά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:

«Αγαπητοί Σύντροφοι





Η Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και το λαό στις δύο γειτονικές χώρες μας, όπως, άλλωστε και στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας, να δοκιμάζεται από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Θέλουμε να ευχηθούμε Υγεία και Δύναμη σε όλους τους συντρόφους μας στην Τουρκία, σε όλους τους αγωνιστές, που παλεύουν για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, την κοινωνική πρόοδο, την ειρήνη, το σοσιαλισμό.

Σύντροφοι, η κατάσταση, που βιώνουν οι λαοί μας σήμερα, δεν οφείλεται απλώς στην πανδημία, αλλά στην αποδυνάμωση των δημόσιων συστημάτων Υγείας, που σχεδιασμένα υλοποίησαν οι αστικές κυβερνήσεις, προς όφελος των μονοπωλίων, που λυμαίνονται και κερδοσκοπούν σε βάρος της υγείας της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας υλοποιήθηκε εκ μέρους των αστικών κυβερνήσεων: δεξιών, σοσιαλδημοκρατικών, δήθεν “αριστερών” για να την πληρώσουν στο τέλος οι λαοί.

Η κατάσταση, που διαμορφώνεται δείχνει την απανθρωπιά και τη σαπίλα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, πάνω σε ένα κρίσιμο ζήτημα, όπως είναι αυτό της Υγείας του λαού. Επιπλέον, πάνω από τα κεφάλια των λαών συσσωρεύονται τα "σύννεφα" τόσο της νέας καπιταλιστικής κρίσης, που θα καλεστούν και πάλι να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, όσο και της όξυνσης των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών των καπιταλιστών, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη, μεταξύ άλλων και στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να γιατί την επόμενη περίοδο η εργατική τάξη της Τουρκίας και της Ελλάδας, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές των δύο χωρών, πρέπει να δυναμώσουμε την κοινή μας πάλη ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια το κεφάλαιο και την εξουσία του, ενάντια στις συμμαχίες τους, όπως είναι το ΝΑΤΟ κι ΕΕ, στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, να καταδικάσουμε μαζικά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να αναπτύξουμε την πάλη για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για το σοσιαλισμό που είναι το μέλλον των λαών!

Αυτός θα είναι και ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, που έδωσαν και τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους, για να ανατραπεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των πολέμων.

Ζήτω ο Προλεταριακός Διεθνισμός!
Ζήτω η Πρώτη Μάη!
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!».