Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κούρδοι Συρίας: Η Τουρκία προσπαθεί να διασπείρει τον κορωνοϊό στη βόρεια Συρία με νεκρό πρόσφυγα

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA) κατηγορεί την Τουρκία ότι προσπαθεί να διασπείρει τον κορωνοϊό στη βόρεια και ανατολική Συρ...


Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA) κατηγορεί την Τουρκία ότι προσπαθεί να διασπείρει τον κορωνοϊό στη βόρεια και ανατολική Συρία με ένα μακάβριο τρόπο, επιστρέφοντας για ταφή στα πατρογονικά του χώματα έναν πρόσφυγα, με καταγωγή από την περιοχή της Κομπάνι, που πέθανε στην Τουρκία από κορωνοϊό.




Το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων κάνει λόγο για επανειλημμένες προσπάθειες της Τουρκίας να εισάγει τον κορωνοϊό στα εδάφη της βόρειας και ανατολικής Συρίας, που διοικούνται από την Αυτόνομη Διοίκηση που συνδέεται με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Πηγή ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ανέφερε ότι ο νεαρός Μοχάμεντ Ιμπραήμ, η μητέρα του ονομάζεται Σαντικά και γεννήθηκε στην περιοχή της Κομπάνι, πέθανε πριν μερικές ημέρες στην Τουρκία από τον κορωνοϊό.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι οι τουρκικές Αρχές προσπαθούν να μεταφέρουν τη σορό του Ιμπραήμ στη βόρεια και ανατολική Συρία δίχως να ενημερώσουν την Αυτόνομη Διοίκηση για την αιτία του θανάτου του, σε μια προσπάθεια να εισάγουν στην περιοχή κορωνοϊό.

Το πρακτορείο προσθέσει ότι σύμφωνα με άλλες πηγές, η τουρκική κατοχή επιχειρεί να φέρει στη βόρεια και ανατολική Συρία πρόσφυγες που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό.

Η Αυτόνομη Διοίκηση της βόρειας και ανατολικής Συρίας έχει δημιουργήσει ειδικά κοιμητήρια, κοντά στα συνοριακά περάσματα, με ειδικούς τάφους για τα θύματα του κορωνοϊού.