Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικές επιχειρήσεις ανοικτά της Κύπρου: Πακιστανικό κατασκοπευτικό τα «μάτια» του τουρκικού ΠΝ - Στενή παρακολούθηση και από αεροσκάφος του Ισραήλ

Χαμός από κατασκοπευτικά αεροσκάφη πάνω από την Α.Μεσόγειο στην κυριολεξία, μας δίνει την εντύπωση ότι κάτι σημαντικό έρχεται στην περιο...


Χαμός από κατασκοπευτικά αεροσκάφη πάνω από την Α.Μεσόγειο στην κυριολεξία, μας δίνει την εντύπωση ότι κάτι σημαντικό έρχεται στην περιοχή, ενώ εντοπίστηκε και πακιστανικό αεροσκάφος να πετά με κατεύθυνση την Λιβύη.

Πριν λίγο ελληνικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος κινήθηκε ΝΔ της Πελλοπονήσου ελέγχοντας μια τεράστια περιοχή, νότια της κρήτης και κοντά στην Λιβύη όπου οι εξελίξεις τρέχουν.




Επίσης υπάρχουν υπόνοιες μπορεί να διεξάγεται τουρκική άσκηση των Τούρκων στα ανοικτά της Κύπρου, ενώ τουρκικό AWACS.σαρώνει την περιοχή, αναφέρει ειδικός σε αμυντική σελίδα.

Την ίδια στιγμή δυτικά της Κύπρου έχουμε ένα ισραηλινό Gulfstream G550 με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Επίσης περίπου σήμερα στις 12:00 CEST, γαλλικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος εντοπίζεται ξανά κάπου πάνω από την κεντρική Μεσόγειο Θάλασσα κάτω από την Μάλτα με πορεία την Λιβύη.

Στο πρόσφατο παρελθόν, γαλλικά αεροσκάφη Boeing C-135FR και Boeing E-3CF πραγματοποίησαν αποστολή από την Misrata, μαζί με μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Χθες αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας του Πακιστάν τύπου Ilyushin Il-76MP (R10-002) πέταξε πάνω από την κεντρική Ιταλία με πορεία την Λιβύη.

Μάλιστα το πακιστανικό AWACS πέταξε μέχρι τη δυτική Σαρδηνία και μετά το σήμα εξαφανίστηκε αφού οι Πακιστανοί έκλισαν τα συστήματα εντοπισμού.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και πολλές ενδείξεις όμως που λένε ότι οι Πακιστανοί βοηθούν τους Τούρκους στην Μεσόγειο και κατ’ επέκταση Λιβύη όπου οι Τούρκοι ετοιμάζονται να ελέγξουν την αεροπορική βάση Αλ Βατίγια μετά την κατάληψη της από τον GNA.

Η παρουσία των Πακιστανών έφερε ξανά στην επιφάνεια την προσφάτως υπογραφθείσα αμυντική συμφωνία στο Ισλαμαμπάντ μεταξύ Ερντογάν και Ι. Χάν, με την οποία είχαμε προβλέψει τις νέες “βόλτες” του Πακιστανικού πολεμικού ναυτικού στην Α.Μεσόγειο, προκαλώντας οργή τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Παλαιότερες πληροφορίες έφεραν τους Πακιστανούς να αναζητούν τουρκική βάση για να ελλιμενίζουν τα πλοία τους σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. Πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, μιας ο Ερντογάν ετοιμάζει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου ''Γαλάζια Πατρίδα''.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, επτά χώρες συμμετάσχουν στην "Ασπίδα της Μεσογείου" στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την απόφαση του Χουλουσί Ακάρ να δημιουργήσει μια τουρκική ‘‘συμμαχία‘ απέναντι στην επιχείρηση "ΕΙΡΗΝΗ' της ΕΕ.




Μιλάμε για χώρες όπως η Αλγερία, η Γεωργία, η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λιβύη, ο Λίβανος και η Τυνησία.

Θυμίζουμε ότι από το 2006 οι Τούρκοι πραγματοποιούν την εν λόγω επιχείρηση για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Μεσόγειο.

Τότε συμμετείχαν μόνο το Πακιστάν και η Ιορδανία, αλλά στη συνέχεια, λειτούργησε ουσιαστικά ως στρατιωτικό αντίβαρο στον άξονα Αθήνας-Λευκωσίας-Τελ Αβίβ και η επιχείρηση έγινε εκτός από μόνιμη και διεθνής με τη συμμετοχή αρκετών χωρών.

Η Άγκυρα φέρνει Πακιστανούς στην Μεσόγειο, Σύριους Τζιχαντιστές στην Λιβύη, στηρίζει την συριακή αντιπολίτευση στην Συρία, ενώ παράλληλα ετοιμάζει να προκαλέσει την Ελλάδα νότια του Καστελόριζου και της Κρήτης θέλοντας να επιβάλει την Γαλάζια Πατρίδα χωρίς να πέσει "τουφεκιά".pentapostagma.gr