Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με υγειονομικό υλικό προμήθευσε δομές υγείας ο Καρπενησίου Γεώργιος

Την αγάπη του στο νοσηλευτικό προσωπικό του Δημοσίου Νοσοκομείου Καρπενησίου, αλλά και στις ευπαθείς ομάδες, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Χ...


Την αγάπη του στο νοσηλευτικό προσωπικό του Δημοσίου Νοσοκομείου Καρπενησίου, αλλά και στις ευπαθείς ομάδες, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων, έδειξε για μια ακόμη φορά μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.





Ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης ανταποκρίθηκε άμεσα, στο αίτημα των εργαζομένων στο Δημόσιο Νοσοκομείο της πόλης, αλλά και στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων. Έτσι την Μ. Τρίτη διαποτισμένος στο πνεύμα του πνεύματος της Μ. Εβδομάδας, προμήθευσε τους συγκεκριμένους χώρους με καθαριστικά, αντισηπτικά και υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων, που μπορούν και αντέξουν να πλυθούν μέχρι τους 90ο, να σιδερωθούν και να μπουν σε κλίβανο, τις οποίες προμηθεύτηκε από το ΚΕΣΟ.

Σήμερα ο σεβασμιώτατος επανέλαβε την πράξη αγάπης και με σεβασμό, επισκέφθηκε τα φιλοξενούμενα άτομα του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων, τους οποίους ευλόγησε, εμψύχωσε και παρέδωσε για την προστασία τους, στον Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Κλεομένη Λάππα νέα παρτίδα με 250 μάσκες, δηλώνοντας την γενικότερη ικανοποίηση του διότι αφ΄ ενός στην περιοχή της Ευρυτανίας δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα Covid-19 και αφ΄ ετέρου διότι τουλάχιστον στην χώρα μας δεν καταγράφηκαν θάνατοι και αποτρόπαια περιστατικά σε στέγες φιλοξενίας γερόντων και χρονίως πασχόντων, όπως συνέβει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι αρχές ανακάλυπταν σωρούς ανθρώπων σε αυτά, που είχαν χάσει την ζωή τους μόνοι και αβοήθητοι προσβάλλοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό μας. Στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της ΙΑΑ, είναι γνωστό ότι καθηγήτριες και μαθήτριες από τα Τμήματα Κοπτικής –Ραπτικής & Ενδυματολογίας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, αλλά και οι εθελοντές του Ιδρύματος, με το ξέσπασμα της κρίσης και του εγκλεισμού, λόγο του Covid-19, καθώς και της προτροπής από την Πολιτεία «Μένοντας σπίτι», αξιοποίησαν δημιουργικά τον χρόνο τους, ράβοντας μάσκες αρχικά για τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών Αθήνας, καθώς και για άλλους φορείς όπως η Ι.Μ. Καρπενησίου, τμήμα της Εισαγγελίας Αθηνών, κ.αλ. προσφέροντας την σχετική ασφάλεια.

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη μέσω των εθελοντών Νίκου Σοφιανίδη και Κωνσταντίνου Σαλεβουράκη μερίμνησε, ώστε να σταλούν τάχιστα οι υφασμάτινες μάσκες στην Ι. Μ. Καρπενησίου και ο σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος να ανταποκριθεί στην προσφορά της Μητρόπολης.

Εκφράζει δε την ικανοποίηση της, για την συγκεκριμένη δράση παρασκευής προστατευτικών μασκών από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ δεδομένου ότι η προστατευτική μάσκα εξ ανάγκης, όχι μόνο θα είναι απαραίτητη, στα νοσοκομεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί, στα σχολεία, στις Εκκλησίες, στα καταστήματα, στους χώρους δουλείας, κλπ αλλά θα είναι υποχρεωτική στην καθημερινότητα μας, ώστε θα πρέπει να μας γίνει τρόπος και στάση ζωής, ώστε για να είμαστε ασφαλείς και να παραμείνουμε ασφαλείς εμείς και οι διπλανοί μας.