Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γκρεμίζονται ΞΑΝΑ οι π@π@ριές των συνομωσιολόγων... Αυτή είναι η αλήθεια για τις δηλώσεις Τσιόδρα και τους θανάτους

Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα μετά τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τη Δευτέρα, όταν αναφέρθ...

Κορωνοϊός : Νέο μακάβριο ρεκόρ στην Ισπανία – 838 νεκροί σε μια ...

Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα μετά τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τη Δευτέρα, όταν αναφέρθηκε στην καταγραφή των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας. «Οποιοσδήποτε πέθαινε από ή με Covid καταγραφόταν σαν να πέθαινε από Covid», είχε αναφέρει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.




Αυτή ήταν η επίμαχη δήλωση που αποτέλεσε «εργαλείο» στα χέρια των συνωμοσιολόγων, οι οποίοι για άλλη μια φορά οργίασαν. Αμέσως έπιασαν δουλειά και έκαναν τη δήλωση «σημαία» στον δημόσιο λόγο και τα social media, αναπτύσσοντας νέες εξωφρενικές θεωρίες για τον αριθμό των θανάτων, την προέλευση του κορονοϊού κτλ.

Για το θέμα δίνει απαντήσεις η επιστημονική κοινότητα, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ένας τρόπος καταγραφής των θανάτων υπάρχει. Ο παθολόγος- λοιμωξιολόγος, Αντώνης Βασιλογιαννακόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Τσιόδρα και τόνισε: "Η ερμηνεία ότι ο κορονοϊός δεν υπήρξε και δεν σκότωσε τους πάσχοντες κατά τα άλλα συμπατριώτες μας είναι παιδαριώδης. Σε όλες τις λοιμώδεις νόσους έτσι εκτιμάται η θνητότητα και νοσηρότητα. Και αυτοί που έχουν γρίπη, πεθαίνουν πολλοί από την γρίπη, μπορεί να πάθουν ένα έμφραγμα και να πεθάνουν από γρίπη, δεν τους εξαιρούμε αυτούς του εμφράγματος επειδή έπαθαν γρίπη ή οτιδήποτε. Αυτός είναι ο κοινός τρόπος μέτρησης των θυμάτων σε όλον τον κόσμο, σε όλες τις εποχές. Δεν υπάρχει άλλος, αυτός είναι ο τρόπος ".

"Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από καρκίνο ας πούμε, δεν πεθαίνουν από τον καρκίνο, πεθαίνουν από μια ανακοπή στο τέλος της νόσου. Η αιτία όμως είναι ο καρκίνος. Εν προκειμένω είναι ο κορονοϊός, ο οποίος βεβαίως προσβάλει περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες από την πρώτη στιγμή το ξέραμε αυτό. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για την επιστημονική κοινότητα" ανέφερε o κ. Βασιλογιαννακόπουλος