Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα Υόρκη: 5χρονο παιδί πέθανε από φλεγμονώδη νόσο που πιθανόν συνδέεται με κορονοϊό

Σοκ στη Νέα Υόρκη από την είδηση θανάτου ενός πεντάχρονου παιδιού από φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Καβασάκι,...

Σοκ στη Νέα Υόρκη από την είδηση θανάτου ενός πεντάχρονου παιδιού από φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Καβασάκι, που πιθανόν συνδέεται με τον Covid – 19. Αυτό δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Άντριου Κουόμο, την Παρασκευή (08.05.2020).






Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πλέον 73 περιπτώσεις παιδιών με τέτοια συμπτώματα, ενώ η επιδημία του κορονοϊού υποχωρεί, διευκρίνισε ο Κουόμο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αρκετές χώρες ανέφεραν περιπτώσεις παιδιών που παρουσίασαν αυτά τα συμπτώματα τα οποία μοιάζουν με μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Καβασάκι.

Η σχέση με τον Covid – 19 δεν έχει διαπιστωθεί επίσημα, αλλά οι επιστήμονες την θεωρούν πιθανή. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε, επίσης, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύτηκαν σε όλη την Πολιτεία έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς βρήκε πώς να “ελέγξει το θηρίο”.

Ο Κουόμο είπε ότι οι νοσηλείες μειώθηκαν στις 8.196 την Πέμπτη (07.05.2020), από 8.665 που ήταν την Τετάρτη (06.05.2020). Είναι το χαμηλότερο επίπεδο νοσηλείας για τον Covid – 19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, από τις 27 Μαρτίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ