Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στον «αέρα» λόγω κορονοϊού η δίκη του 46χρονου που σκότωσε και έθαψε τον Δημήτρη Γραικό

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων που κατηγορείται ότι σκότωσε και έθαψε τον 59χρονο κτηνοτρόφο Δημήτρη Γραικό παραπέμφθηκε να δικαστεί, την ερχόμ...


Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων που κατηγορείται ότι σκότωσε και έθαψε τον 59χρονο κτηνοτρόφο Δημήτρη Γραικό παραπέμφθηκε να δικαστεί, την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης δεν θα πραγματοποιηθεί, επειδή συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα που επιτάσσει ο κορονοϊός.






Η δικάσιμος της υπόθεσης για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αρχικά, ορίστηκε στις 20 Μαΐου. Όμως, μετά τη δημοσίευση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) και την παράταση αναστολής των δικαστηρίων, ο 46χρονος κατηγορούμενος δεν θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη εβδομάδα.

Λόγω των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, η εκδίκαση της συγκλονιστικής υπόθεσης “πάγωσε” και η νέα δικάσιμος αναμένεται να προσδιοριστεί το προσεχές χρονικό διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με δικαστική πηγή, το 18μηνο που αποτελεί το όριο για την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου λήγει τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε δεν τίθεται, τουλάχιστον προς το παρόν, θέμα αποφυλάκισής του.

Δολοφονία Γραικού: Το χρονικό
Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων κατηγορείται ότι σκότωσε και έθαψε τον 59χρονο κτηνοτρόφο, Δημήτρη Γραικό τον Νοέμβριο του 2016. Παραπέμφθηκε να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, περιύβριση νεκρού και κλοπή.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος εξαφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητό του, όταν επισκέφτηκε για τελευταία φορά το σφαγείο της Χαλάστρας όπου συναντήθηκε με τον έμπορο κρεάτων. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.


Τον περασμένο Μάιο, με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ύστερα από υπόδειξη αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου όπου βρέθηκε θαμμένο – αρχικά το αγροτικό αυτοκίνητο – και στη συνέχεια η σορός του θύματος.

Η αστυνομία απέδωσε το κίνητρο του εγκλήματος σε οικονομική διαφορά που είχαν οι δύο άνδρες για την αγοραπωλησία ζώων, καθώς ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι δεν έδωσε καθόλου χρήματα στον άτυχο κτηνοτρόφο μετά τη σφαγή των ζώων το μοιραίο απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016.

πηγή: grtimes.gr