Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκ: 43χρονος δείχνει πώς είναι μετά από 4,5 εβδομάδες διασωληνωμένος με κορωνοϊό -Εχασε 23 κιλά, άλλαξε το πρόσωπό του [εικόνες]

Ο Μάικ Σκουλτζ, ένας 43χρονος νοσηλευτής, νόσησε από κορωνοϊό και δείχνει τις συνέπειες του να είσαι για εβδομάδες διασωληνωμένος. ...

Ο νοσηλευτής πριν και αφότου κολλήσει κορωνοϊό

Ο Μάικ Σκουλτζ, ένας 43χρονος νοσηλευτής, νόσησε από κορωνοϊό και δείχνει τις συνέπειες του να είσαι για εβδομάδες διασωληνωμένος.

Ο 43χρονος συνήθως αναρτά στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου έχει πάνω από 30.000 οπαδούς, βίντεο από προπονήσεις, selfies που επιδεικνύουν τους μύες του αλλά και φωτογραφίες με τον σύντροφό του.






Αλλά σε μία από τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις του στο Instagram, δεν δείχνει τους μυς του ή μια selfie του μετά από προπόνηση. Αντ’ αυτού, ο νοσηλευτής ανάρτησε δύο φωτογραφίες, την μία δίπλα στην άλλη, που δείχνουν το σώμα του πριν και μετά από 6 εβδομάδες αφότου νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό. Όπως λέει, ακόμη και τα ελάχιστα λεπτά που σηκώθηκε από το κρεβάτι για να βγάλει την δεύτερη φωτογραφία, τον εξουθένωσαν.

Η συνταρακτική αλλαγή στο σώμα του - Έχασε 23 κιλά

Στα αριστερά ο Σκουλτζ είναι 86 κιλά, σχεδόν χωρίς ίχνος λίπους. Στα δεξιά, το πρόσωπό του είναι εμφανώς πιο καταβεβλημένο και το σώμα του περίπου 23 κιλά ελαφρύτερο. Όπως δήλωσε ο νοσηλευτής στο BuzzFeed, μετά από 6 εβδομάδες μάχη με τον κορωνοϊό, ζυγίζει 63 κιλά περίπου. Στην λεζάντα των φωτογραφιών, έγραψε: «Ήθελα να δείξω σε όλους πόσο άσχημο μπορεί να είναι να βρίσκεσαι επί 6 εβδομάδες σε αναπνευστήρα ή διασωληνωμένος».

H απίστευτη μεταμόρφωση του νοσηλευτή-Έχασε 23 κιλά

Ο Σουλτς πίστευε ότι ήταν νέος και το γεγονός πως δεν έπασχε από κάποιο νόσημα, θα τον προστάτευε από τον κορωνοϊό. Ο νοσηλευτής είναι ένα από τα 38 άτομα που κόλλησαν κορωνοϊό αφού παραβρέθηκαν στο Winter Party Festival, στο Μαϊάμι. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου – μια ημέρα προτού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακηρύξει τον κορωνοϊό σε πανδημία.




Κι ενώ η ανησυχία για τον κορωνοϊό αυξανόταν καθώς όλο και περισσότερα κρούσματα εμφανίζονταν σε διάφορα μέρη των ΗΠΑ, οι περισσότερες πόλεις δεν είχαν πάρει ακόμη δραστικά περιοριστικά μέτρα και πολλοί άνθρωποι συνέχιζαν κανονικά την ζωή τους. Ο Σκουλτζ, αν και γνώριζε για τον ιό, είπε στο BuzzFeed ότι επειδή ήταν νέος και δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, πίστευε πως θα μπορούσε να ταξιδέψει για να πάει να δει τον σύντροφό του, τον 29χρονο DJ Τζος Χεμπλεθγουέιτ να παίζει μουσική στο φεστιβάλ.

«Δεν πίστευα ότι ήταν τόσο σοβαρό όσο έλεγαν μέχρι που άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα. Νόμιζα ότι ήμουν αρκετά νέος για να αρρωστήσω και το ξέρω πως πολλοί άλλοι άνθρωποι σκέφτονται το ίδιο». Μια εβδομάδα αργότερα, ο Σκουλτζ επέστρεψε στο Σαν Φρανσίσκο και άρχισε να μην νιώθει πολύ καλά αλλά δεν έδωσε σημασία. Στις 14 Μαρτίου, πέταξε για την Βοστώνη για να είναι με τον σύντροφό του κατά την διάρκεια του lockdown.

Δύο ημέρες αργότερα, βρισκόταν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και υγρό στους πνεύμονές του. «ήμουν τόσο αδύναμος» είπε στο BuzzFeed. «Δεν μπορούσα ούτε καν να κρατήσω στα χέρια μου το κινητό μου. Ήταν τόσο βαρύ. Δεν μπορούσα να πληκτρολογήσω κάτι γιατί τα χέρια μου έτρεμαν τόσο πολύ».

Ο νοσηλευτής μεταφέρθηκε σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο μέσα σε 4 ημέρες, όπου τελικά διασωληνώθηκε για 4,5 εβδομάδες. Περίπου 57 ημέρες αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο Σκουλτζ πήρε τελικά εξιτήριο. Το οξυγόνο στους πνεύμονές του δεν έχει επανέλθει ακόμη σε φυσιολογικά επίπεδα μετά την δοκιμασία που πέρασε με τον κορωνοϊό και η γεύση του φαγητού είναι λίγο διαφορετική, σύμφωνα με μία από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις του.