Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σίδνεϊ: Άγρια δολοφονία 39χρονου Ελληνοκύπριου μέσα στο σπίτι του - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινότητα στο Σίδνεϊ από την άγρια δολοφονία ενός ομογενή, μέσα στο σπίτι του στο προάστιο Riverstone, τα ξημ...


Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινότητα στο Σίδνεϊ από την άγρια δολοφονία ενός ομογενή, μέσα στο σπίτι του στο προάστιο Riverstone, τα ξημερώματα της Κυριακής.




Ο Ελληνοκύπριος Κυριάκος Κούρτης εξέπνευσε από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε όταν μια ομάδα πέντε ατόμων εισέβαλε στο σπίτι του, όπως ανέφερε η αστυνομία. Τα μέλη της συμμορίας φέρεται πως φορούσαν μάσκες. Η 43χρονη φίλη του Κούρτη ήταν επίσης στο σπίτι την ώρα της εισβολής, αλλά δεν τραυματίστηκε.

Λίγο μετά τη δολοφονία οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν δύο ανήλικους, 16 και 17 ετών οι οποίοι φέρεται να είχαν διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος πηδώντας από τον φράχτη που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού του θύματος.

Οι δύο νεαροί επρόκειτο να οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον της δικαιοσύνης προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα αν το θύμα γνώριζε τους δράστες, ενώ ο Κούρτης φέρεται να ήταν γνωστός στις αρχές. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και οι τρεις άλλοι δράστες.

Σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS o Κούρτης γεννήθηκε στην Αυστραλία αλλά ο πατέρας του καταγόταν από τον Άγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας στην Κύπρο. Είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένειά του στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στο χωριό της μητέρας του, τα Λύμπια. Στην Αυστραλία επέστρεψε πριν από έξι χρόνια περίπου, ανέφερε η SBS.

Πηγή: neoskosmos.com