Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δανία: «Τσάκωσαν» 23χρονο τζιχαντιστή – Ετοιμαζόταν για τρομοκρατικές ενέργειες;

Η αστυνομία στην Δανία ανακοίνωσε τη σύλληψη στην Κοπεγχάγη 23χρονου φερόμενου ως τζιχαντιστή τον οποίο βαρύνουν υποψίες ότι προετοιμαζόταν...


Η αστυνομία στην Δανία ανακοίνωσε τη σύλληψη στην Κοπεγχάγη 23χρονου φερόμενου ως τζιχαντιστή τον οποίο βαρύνουν υποψίες ότι προετοιμαζόταν να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες· ο νέος διατάχθηκε να προφυλακιστεί για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες από δικαστήριο της Φρέντριξμπεργκ.






Το δικαστήριο στην Δανία αποφάσισε την προφυλάκιση του νεαρού χθες σε ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Ο άνδρας φέρεται να επιδίωκε να αποκτήσει όπλα και πυρομαχικά για να διαπράξει επιθέσεις. Αρνήθηκε τις κατηγορίες.


Ο νεαρός συνελήφθη την Πέμπτη, σε κοινή επιχείρηση της αστυνομίας και της υπηρεσίας πληροφοριών PET.

Οι εξελίξεις στην Δανία
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Φλέμινγκ Ντράιερ δήλωσε πως θεωρείται ότι ο ύποπτος εμπνεόταν από τζιχαντιστικές οργανώσεις και σχεδίαζε να ενεργήσει μόνος.

Οι αρχές της Δανίας δεν έχουν υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις επιθέσεις που φέρεται να σχεδίαζε ο 23χρονος, ιδίως το εάν πιστεύουν πως σκόπευε να προχωρήσει σε αυτές στη Δανία ή κάπου αλλού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ Χέικερουπ δήλωσε στο δίκτυο TV2 ότι ο ύποπτος σχεδίαζε να σκοτώσει τόσο πολίτες, όσο και αστυνομικούς.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας θεωρεί ότι υπάρχει «πολύ σοβαρός» κίνδυνος διάπραξης τζιχαντιστικών επιθέσεων στη χώρα. Οι τζιχαντιστές, «πάνω απ’ όλα» τα μέλη, οι οπαδοί και οι συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), εγείρουν κατ’ αυτήν «την πιο μεγάλη απειλή για τη Δανία και συμφέροντα της Δανίας στο εξωτερικό».

Τον Δεκέμβριο συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν περίπου 20 ύποπτοι· και σε αυτή την περίπτωση τους βάρυναν υποψίες ότι είχαν προμηθευτεί εκρηκτικά και ετοιμάζονταν να εφοδιαστούν με όπλα για να διαπράξουν επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.