Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δημοσκόπηση: 20% μπροστά η ΝΔ – Ένας στους δύο φοβάται ότι ο Μητσοτάκης δεν θα αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση

Τεράστιο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Opinion Poll, αλλά οι πολίτες φοβούνται σε ποσοστ...


Τεράστιο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Opinion Poll, αλλά οι πολίτες φοβούνται σε ποσοστό 50% ότι ο Μητσοτάκης δεν θα αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ενώ δεν εμφανίζονται και ικανοποιημένοι με τα μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση.




Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει διαφορά 20,2% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα:

Η ΝΔ λαμβάνει 40,2%
Ο ΣΥΡΙΖΑ 20%
Το ΚΚΕ με 5%
Το Κίνημα Αλλαγής με 4,5%,
Η Ελληνική Λύση 4%,
Το ΜέΡΑ25 3%,
Η Χρυσή Αυγή 1,1%,
Λευκό 2%,
Άκυρο 2%,
Αποχή 4,7%,
Αναποφάσιστοι 8,3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι με 52% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 19,5% και η απάντηση «κανείς» το 21%.

Έντονη ανησυχία για την οικονομία

Έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας. Στην απάντηση τους στο ερώτημα «Πόσο εμπιστεύεστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της Οικονομίας;», οι πολίτες είναι διχασμένοι. Το 50% απαντά λίγο ή καθόλου και το 47% πολύ ή αρκετά.

Για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από τα οικονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων πάλι οι πολίτες μοιράζονται. Το 49% απαντά λίγο (30%) ή καθόλου (19%) και το 45% πολύ (11%) ή αρκετά (34%).

Βροντερό όχι για το άνοιγμα των Δημοτικών

Ξεκάθαρα αντίθετοι είναι οι περισσότεροι απ’ όσους συμμετείχαν στη δημοσκόπηση για το αν πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά. «Όχι» απαντά το 64% και «μάλλον όχι» το 13%, ενώ υπέρ του να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές του δημοτικού είναι το 23% (14% απάντησε πως πρέπει να γυρίσουν και 9% πως μάλλον πρέπει).