Tελευταια Νεα

Πέμπτη, Μαΐου 14, 2020

Αναθεωρημένη Εκδοχή... Κινδυνολογικοί ισχυρισμοί για την εμφάνιση εκτεταμένων παγετώνων, λιμών και σεισμών

https://media.ellinikahoaxes.gr/uploads/2020/05/20052001.jpg

Ισχυρισμός: Σύμφωνα με τον dr. Tony Phillips, οι συνέπειες εισόδου στο επικείμενο "Ηλιακό Ελάχιστο" θα είναι αδιανόητες. Έρχονται λιμοί, παγετώνες και σεισμοί.

Συμπέρασμα: Η εφημερίδα "The Sun" κατασκεύασε τις δηλώσεις του αστρονόμου με σκοπό τον εντυπωσιασμό. Ο dr. Phillips διαψεύδει ότι παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα, ενώ χαρακτήρισε "ανοησίες" τις δήθεν συνέπειες του άρθρου της.

Πείνα, σεισμοί και εκτεταμένοι παγετώνες θα είναι οι συνέπειες του «Ηλιακού Ελαχίστου» σύμφωνα με τον αστρονόμο Tony Phillips ο οποίος δήλωσε επίσης πως εισερχόμαστε σε μια περίοδο με πολύ κρύο και επιπτώσεις που θα μοιάζουν αδιανόητες. Ωστόσο, αυτοί οι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αρχικά, πηγή των δημοσιευμάτων που κοινοποιήθηκαν σε ελληνικά ιστολόγια και ιστοσελίδες είναι μια συνέντευξη του dr. Tony Phillips στην Αγγλική εφημερίδα “The Sun” η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έχει παράδοση στη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Ήδη από το 2017, η NASA είχε γνωστοποιήσει πως αναμένεται ένα Ηλιακό Ελάχιστο ανάμεσα στο 2019-2020 και πως δεν υφίσταται επικείμενος παγετώνας εξαιτίας της αναμενόμενης εισόδου σε αυτό. Μάλιστα, το Δεκέμβρη του 2019, η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA) προέβη σε μια ακριβέστερη πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία, ένα Ηλιακό Ελάχιστο θα συνέβαινε τον Απρίλιο του 2020 με απόκλιση 6 μηνών (+/-). Βέβαια, η NASA δεν έχει έως τώρα (19/5/2020) ανακοινώσει την έναρξη του Ηλιακού Ελαχίστου.
Τι ισχύει;

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Sun” ο αστρονόμος δήλωσε τα ακόλουθα:

Nasa scientists fear it could be a repeat of the Dalton Minimum, which happened between 1790 and 1830 — leading to periods of brutal cold, crop loss, famine and powerful volcanic eruptions.

Μετάφραση: Επιστήμονες της NASA φοβούνται πως θα μπορούσε να επαναληφθεί το φαινόμενο “Το ελάχιστο του Ντάλτον” που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα 1790 και 1830. Τότε ακολούθησαν περίοδοι κρύου, ζημιές στη σοδειά, πείνα και ισχυρές ηφαιστειακές εκρήξεις.

Έχοντας λάβει υπόψιν την παράδοση της εφημερίδας “The Sun” στη διάδοση ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων, απευθυνθήκαμε στον ίδιο τον Dr. Tony Phillips. Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς που κοινοποίησε η εφημερίδα, δήλωσε τα ακόλουθα:


Μετάφραση:

Αγαπητέ Στέλιο,

ποτέ δεν παραχώρησα συνέντευξη ή οποιοδήποτε δήλωση στη “The Sun”. Σίγουρα, ουδέποτε είπα “Το ηλιακό Lockdown θα προκαλέσει λιμό, παγετώνες και ξηρασία” δηλώσεις που είναι ανυπόστατες. Καθημερινά, γράφω σε ένα site το οποίο ονομάζεται Spaceweather.com. Χωρίς να ζητήσει την άδειά μου ή έστω να επικοινωνήσει μαζί μου, η εφημερίδα “The Sun” αντέγραψε κάποιες ακριβείς δηλώσεις που έκανα στο Spaceweather.com και πρόσθεσε εισαγωγικά. Με αυτό τον τρόπο, έδωσε την παραπλανητική εντύπωση ότι απαντούσα σε ερωτήσεις ενός ρεπόρτερ της “The Sun”.

Έπειτα, παραποίησαν τα πραγματικά μου λεγόμενα με ψευδές περιεχόμενο αναφορικά με το “Ηλιακό Lockdown” και τις “φανταστικές” συνέπειές του. Η συνολική εντύπωση που δίνεται είναι πως εγώ έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου για το Ηλιακό Ελάχιστο, την πείνα, την ξηρασία, τους σεισμούς κλπ. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν παραχώρησα συνέντευξη στην εφημερίδα “The Sun”. Πρόκειται για ανακατασκευή [των λεγομένων μου] που αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό.

Θερμοί χαιρετισμοί, Tony.

Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό πως ο dr. Tony Phillips στον οποίο αποδίδονται οι ανησυχίες για τις πιθανές συνέπειες του Ηλιακού Ελαχίστου ουδέποτε προέβη σε δηλώσεις σχετικές με δήθεν καταστρεπτικές συνέπειες του εν λόγω φαινομένου.

Άλλωστε, οι επιστήμονες της NASA είναι καθησυχαστικοί καθότι εξηγούν πως οι συγκεκριμένες μεταβολές των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων του ηλίου, δεν θα επηρεάσουν την θερμοκρασία της Γης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η θερμότητα που προκαλείται από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την καύση ορυκτών καυσίμων είναι έξι φορές μεγαλύτερη από την πιθανή ψύξη δεκαετιών από ένα φαινόμενο που ονομάζεται “Grand Solar Minimum’.

Συνοπτικά, το συγκεκριμένο φαινόμενο προκάλεσε το 1650-1715 έναν μικρό παγετώνα. Κοινώς, ακόμη και στην περίπτωση που ένα “Grand Solar Minimum’ κρατούσε για 100 έτη, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα συνέχιζαν να αυξάνονται. Αυτό συμβαίνει διότι περισσότεροι παράγοντες από μερικές απλές ηλιακές μεταβολές επηρεάζουν τις θερμοκρασίες της Γης, με πιο κυρίαρχη εκείνη της θέρμανσης από εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που προκαλούνται από τον άνθρωπο.  

Στέλιος Πουρνής www.ellinikahoaxes.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »