Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πόθεν έσχες»: Αυτοί είναι οι «πρωταθλητές» πολιτικοί με τα περισσότερα ακίνητα... Μέχρι και 159...!!!

Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες πολιτικοί με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία σύμφωνα με τα «πόθεν έσχες» που δημοσιεύτηκαν από τη Βουλή. Τ...

«Πόθεν έσχες»: Οι 5 πολιτικοί «βασιλιάδες» του Real Estate - Ποιος έχει 125 (!) ακίνητα

Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες πολιτικοί με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία σύμφωνα με τα «πόθεν έσχες» που δημοσιεύτηκαν από τη Βουλή.

Τα πόθεν έσχες που δημοσιεύτηκαν αφορούν τις μεταβολές στην οικογενειακή κινητή και ακίνητη περιουσία του πρωθυπουργού, των αρχηγών πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, βουλευτών και ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών και Δημάρχων, καθώς και των οικονομικών διαχειριστών των κομμάτων.




Κάπου εδώ όμως εμφανίζονται και αριθμοί που ''ζαλίζουν''!

Από τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά έρχονται σε… ισοπαλία, αφού μετά των συζύγων τους κατέχουν και οι δύο από 34 ακίνητα.

Βέβαια, το νούμερο αυτό ωχριά μπροστά στην ακίνητη περιουσία που έχουν στην κατοχή τους κάποια άλλα μέλη του κοινοβουλίου.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Πρώτος με διαφορά

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πόθεν έσχες των πολιτικών είναι αυτό του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθώς έχει δηλωμένα… 125(!) ακίνητα.

Πρέπει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για σπίτια, αλλά κυρίως για μικρούς χώρους επαγγελματικής στέγης-καταστημάτων, καθώς και οικόπεδα. Πάντως είναι εντυπωσιακό πως τα ακίνητα γεμίζουν 9 σελίδες στη δήλωση πόθεν έσχες, από τη σελίδα 6 έως και τη σελίδα 15.

Τα ακίνητα του Ιωάννη Ανδριανού

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Ανδριανός, δηλώνει 59 ακίνητα.

Τα ακίνητα αυτά είναι χωρισμένα σε Αττική και Πελοπόννησο.

Με 48 ακίνητα ο Γιώργος Σταθάκης

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, έχει εισοδήματα 32.316 από βουλευτικής αποζημίωση και 11.108 ευρώ από ακίνητα.

Η σύζυγος του εμφανίζει εισόδημα από ακίνητα 8.294 ευρώ.

Επίσης ο Γιώργος Σταθάκης διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο με χρεόγραφα των οποίων η αποτίμηση ξεπερνά τις 220.000 ευρώ.

Τα ακίνητα του ζεύγους συνολικά 48 ακίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται και βοσκότοποι και καλλιεργητικές εκτάσεις, καθώς επίσης και επαγγελματικές στέγες.

Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου

Πλούσια είναι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δηλώνει οικογενειακό εισόδημα 61.942 ευρώ, πληθώρα μετοχών και καταθέσεων αλλά και 53 ακίνητα σε Κεντρική Μακεδονία, Αττική και Θεσσαλία.

Προτιμά τα ακίνητα και ο Πάνος Καμμένος

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να μην είναι πια στη Βουλή, αλλά η δήλωση πόθεν έσχες αφορά στη χρήση 2018 όταν οι ΑΝΕΛ βρίσκονταν ακόμα στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Καμμένος λοιπόν έχει στην κατοχή του 66 ακίνητα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ήπειρο και Κυκλάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Βέβαια, κάποιοι από τους παραπάνω πολιτικούς προέρχονται από γνωστές μεγαλοαστικές οικογένειες, οπότε λογικό είναι να έχουν και την ανάλογη ακίνητη περιουσία.