Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ» O Μπιλ Γκέιτς υπερασπίζεται την Κίνα: Το Πεκίνο έκανε πολλά σωστά πράγματα στην αρχή της πανδημίας

Την αντίδραση της Κίνας στην πανδημία του νέου κορωνοϊού υπερασπίστηκε ο Μπιλ Γκέιτς, υποστηρίζοντας ότι το Πεκίνο «έκανε πολλά σωστά πράγμ...


Την αντίδραση της Κίνας στην πανδημία του νέου κορωνοϊού υπερασπίστηκε ο Μπιλ Γκέιτς, υποστηρίζοντας ότι το Πεκίνο «έκανε πολλά σωστά πράγματα στην αρχή» και ότι η κριτική σε βάρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της ασιατικής χώρας συνιστά «περισπασμό» από την ουσία του προβλήματος.





Την ώρα που εντείνονται τα πυρά κατά της Κίνας και οι κατηγορίες για απόπειρα συγκάλυψης της επιδημίας, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft τόνισε μιλώντας στο CNN, ότι «η Κίνα έκανε πολλά πράγματα σωστά στην αρχή, όπως κάθε χώρα όπου πρωτοεμφανίζεται ένας ιός.» Υποστήριξε δε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλά κανείς για το αν θα πρέπει να πέσει το φταίξιμο στο Πεκίνο για την πανδημία του κορωνοϊού κι ότι λέχθηκαν «ανακριβή και άδικα πράγματα» εις βάρος της Κίνας.

Ο Γκέιτς, που έπλεξε σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung το εγκώμιο της Άνγκελα Μέρκελ για τη στάση της στην κρίση του κορωνοϊού, τόνισε ότι οι ΗΠΑ χειρίστηκαν «ιδιαίτερα άσχημα» την υπόθεση σε σύγκριση με άλλες χώρες που περιόρισαν τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία.

«Ξέρετε, κάποιες χώρες αντέδρασαν πολύ γρήγορα, έκαναν εντατικό testing κι απέφυγαν τον απίστευτο οικονομικό πόνο. Είναι θλιβερό, που ακόμη και οι ΗΠΑ, που θα περίμενε κανείς να κάνουν το ίδιο, τελικά το έκαναν πολύ άσχημα. Αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να μιλούμε γι’ αυτό», δήλωσε ο Γκέιτς.

Και συνέχισε: «Είναι η ώρα να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη, να εστιάσουμε στο ότι αντιμετωπίζουμε μαζί την ίδια κατάσταση, να δώσουμε έμφαση στα διαγνωστικά τεστ, τις θεραπείες, να αποκτήσουμε το εμβόλιο και να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες τρισεκατομμυρίων δολαρίων και πολλά άλλα που αδυνατούμε να συλλάβουμε στις πραγματικές τους διαστάσεις σε οικονομικούς όρους. Πρόκειται, λοιπόν, για περισπασμό. Πιστεύω ότι έχουν λεχθεί πολλά εσφαλμένα και άδικα πράγματα, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα γι’ αυτή τη συζήτηση», υπογράμμισε.