Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικό πλοίο με ύποπτο φορτίο και κατεύθυνση τη Λιβύη εντοπίστηκε από αεροσκάφος της ΕΕ - Διήλθε πρώτα από το Αιγαίο

Ανδρέας Μουντζουρούλιας_ Δείτε χάρτη. Κατευθύνεται προς Λιβύη. Γνωστός ξένος ιστότοπος που παρακολουθεί τις πτήσεις αεροσκαφών στην Μεσό...


Ανδρέας Μουντζουρούλιας_ Δείτε χάρτη. Κατευθύνεται προς Λιβύη. Γνωστός ξένος ιστότοπος που παρακολουθεί τις πτήσεις αεροσκαφών στην Μεσόγειο, ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή επιχείρηση παρακολούθησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη ''IRINI'', ξεκίνησε από σήμερα το πρωί της Δευτέρας με πτήση αεροσκάφους "Fairchild Dornier SA-227DC -N919CK" από τη βάση του ΝΑΤΟ "Sigonella" στο νησί της Σικελίας.




Κατά την πτήση του το αεροσκάφος έκανε κύκλους πάνω από το τουρκικό φορτηγό πλοίο "Barbali", το οποίο απέπλευσε από την Τουρκία και κατευθύνονταν προς τη δυτική Λιβύη, θεωρώντας το ως ύποπτο μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών.

Το παράξενο είναι ότι η ροτα του πλοίου στο χάρτη δείχνει ότι το τουρκικό εμπορικό πλοίο πέρασε πρώτα από το Αιγαίο Πέλαγος. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι γιατί δεν εμποδίστηκε από την Ελλάδα.

Διότι κάθε πλοίο που μεταφέρει όπλα για την Λιβύη είναι παράνομο βάσει της αποφάσεως του ΟΗΕ. Δεν αναφέρθηκαν περαιτέρω ενέργειες μιας και το πλοίο ευρίσκεται σε διεθνή ύδατα.

Λογικά είναι όταν προσπαθήσει το τουρκικό πλοίο να “πιάσει” λιμάνι στην Λιβύη να επέμβει η ευρωπαϊκή δύναμη ή όχι, ανάλογα με τις εντολές που θα δοθούν από το αρχηγείο.

Επίσης λιβυκά ΜΜΕ εντόπισαν 3 διαδοχικές άγνωστες πτήσεις μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, παρά την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των δύο χωρών, ως μέρος των προληπτικών μέτρων για την καταπολέμηση του ιού, οι οποίες ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προς αυτό της πόλης Μιζουράτα.

Ένα αεροσκάφος Airbus A320-214 απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο της Misurata, με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, Τουρκία.

Ο Διεθνής Αερολιμένας της πόλης αυτής στην Λιβύη ως γνωστόν βρίσκεται υπό την κατοχή των ενόπλων πολιτοφυλακών της κυβέρνησης Al-Sarraj.

Ο πρωταρχικός στόχος της επιχείρησης ''IRINI'' είναι να υποστηρίξει την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων, που επιβλήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Λιβύη.