Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σουηδία: Γι’ αυτό δεν πάνε σε lockdown – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Η Σουηδία πληρώνει ακριβά την αδιαφορία της απέναντι στον κορονοϊό την ώρα που ο πλανήτης έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα για να μπει ένα φρέν...


Η Σουηδία πληρώνει ακριβά την αδιαφορία της απέναντι στον κορονοϊό την ώρα που ο πλανήτης έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα για να μπει ένα φρένο στην εξάπλωσή του.






Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Σουηδία καταγράφει σήμερα, Παρασκευή 24.04.2020, ρεκόρ νέων κρουσμάτων του φονικού ιού και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Πιο συγκεκριμένα, η σκανδιναβική χώρα κατέγραψε 812 νέα κρούσματα σήμερα, δηλαδή 61 παραπάνω από τα 751 που κατέγραψε προχθές.



Η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet αναφέρει πως η καμπύλη του κορονοϊού πάει… προς την λάθος κατεύθυνση, αφότου ανακοινώθηκαν οι αριθμοί, ενώ καταγράφηκαν επίσης 131 νέοι θάνατοι, που σημαίνει αύξηση 6,5% σε σχέση με χθες.

Όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση απειλεί με λουκέτα τα μπαρ και τα εστιατόρια που δεν τηρούν τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σουηδία
Γιατί δεν παίρνει μέτρα η Σουηδία;
Να σημειωθεί πως ένας εκ των κορυφαίων επιδημιολόγων της χώρας, αν όχι ο κορυφαίος, παραδέχεται πως ένα lockdown ίσως να μην έσωζε ζωές, καθώς οι μισοί θάνατοι από κορονοϊό στην Σουηδία έχουν σημειωθεί σε γηροκομεία, όπου τα επισκεπτήρια έχουν απαγορευθεί.

Η Σουηδία “μετρά” 17.567 κρούσματα και 2.152 θανάτους μέχρι στιγμής.


“Βλέπουμε ανησυχητικές αναφορές για γεμάτα εστιατόρια και συνωστισμό. Θα είμαι εξαιρετικά σαφής. Δεν θέλω να δω κανένα γεμάτο εστιατόριο στην Στοκχόλμη”, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Mikael Damberg, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λουκέτων…