Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απολυμαντικά χεριών: Δύο μόνο είναι αυτά που καταπολεμούν τον κορονοϊό

Νέες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι μόνο δύο είδη απολυμαντικών που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξουδετερώνουν τον ιό που προκαλεί ...


Νέες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι μόνο δύο είδη απολυμαντικών που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξουδετερώνουν τον ιό που προκαλεί τη νόσο Covid -19. Ποια συστατικά περιέχουν.





Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με την δράση των απολυμαντικών κατά του κορονοϊού δημοσιεύονται στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases.

Επειδή ακριβώς δεν υπάρχει εμβολίου ή κάποιο φάρμακο που να καταπολεμά τον ιό αυτό ακόμα οι κανόνες υγιεινής και το καλό πλύσιμο των χεριών είναι από τα λιγοστά μας “όπλα” κατά του SARS-CoV-2.



Oι ασθενείς που έχουν μολυνθεί αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα ή αυτά που έχουν ήπια, μπορεί να μεταδίδουν τον ιό μέσω των σταγονιδίων στον αέρα ή στις επιφάνειες όπως είναι τα πόμολα.Έτσι, το καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα είναι αρκετά αποτελεσματικό επίσης κατά των βλαβερών βακτηρίων και των ιών.

Ωστόσο, για τους υγειονομικούς ο χρόνος "τρέχει" διαφορετικά και πολλές φορές ο χρόνος που απαιτείται για πλύνει κανείς τα χέρια του δεν φτάνει.. Παράλληλα, αυτοί οι άνθρωποι εκτίθενται στον ιό κάθε μέρα πολλές φορές πολύ περισσότερο από τον μέσο πολίτη.

Τα απολυμαντικά χεριών είναι μια γρήγορη λύση. Παρόλα αυτά δεν είμασταν έως τώρα σίγουροι ότι μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό. Βαζιζόμασταν στο γεγονός ότι τα απολυμαντικά “κάνουν τη δουλειά τους" επειδή ακριβώς προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικά έναντι των άλλων κορονοϊών.

Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ είναι όλα αποτελεσματικά αλλά δύο συγκεκριμένα τα οποία έχει προτείνει ο ΠΟΥ.