Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός – Κύπρος: Εγκρίθηκε η χορήγηση κοκτέιλ φαρμάκων σε ασθενείς με Covid-19

Κορωνοϊός: Συνδυασμό φαρμακευτικών προϊόντων θα παρέχουν οι γιατροί στους πάσχοντες- Τα φαρμακευτικά προϊόντα θα παραδίδονται κατ΄ οίκον ...


Κορωνοϊός: Συνδυασμό φαρμακευτικών προϊόντων θα παρέχουν οι γιατροί στους πάσχοντες- Τα φαρμακευτικά προϊόντα θα παραδίδονται κατ΄ οίκον μέσω εθελοντών
Την έναρξη συνταγογράφησης με τη χρήση συνδυασμού φαρμακευτικών προϊόντων azithromycin ή/και hydroxychloroquine ή chloroquine, μέσω του Συστήματος Πληροφορικής του Γενικού Συστήματος Υγείας της Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυπριακός Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, υιοθετώντας τις Κατευθυντήριες Οδηγίες που έχει συστήσει η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για την πανδημία σε σχέση με τη θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό COVID-19.




Η συνταγογράφηση για χρήση του συνδυασμού των συγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων θα γίνεται μόνο σε ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID-19, μετά από εργαστηριακή εξέταση.

Αρχικά οι συνταγές θα εκτελούνται μόνο από 12 συγκεκριμένα ιδιωτικά φαρμακεία.

Τα φαρμακευτικά προϊόντα θα παραδίδονται κατ΄ οίκον μέσω εθελοντών σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και την παράδοση θα συντονίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.
Όλοι οι ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό COVID-19 πρέπει να επικοινωνήσουν με τους προσωπικούς τους ιατρούς, για αξιολόγηση της ανάγκης έναρξης θεραπείας.

Σημειώνεται ότι δεν χρήζουν θεραπείας όλοι οι ασθενείς, ως εκ τούτου η έναρξη θεραπείας θα γίνεται κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών.