Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αιμορραγία δολαρίων για τον Ερντογάν: Καταρρέουν οι εξαγωγές – τριπλασιάστηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 18% το Μάρτιο και το εμπορικό έλλειμμα απαιτεί για τη χρηματοδότησή του 13 δισ δολάρια - που είναι δυσεύρετ...

Erdogan-1

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 18% το Μάρτιο και το εμπορικό έλλειμμα απαιτεί για τη χρηματοδότησή του 13 δισ δολάρια - που είναι δυσεύρετα, στην Τουρκική οικονομία, λόγω της εμμονής του Τούρκου προέδρου να τα καίει για τη στήριξη του νομίσματος




Το έλλειμμα εξωτερικού εμπορίου της Τουρκίας σχεδόν τριπλασιάστηκε τον Μάρτιο: Αυξήθηκε στα 5,39 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, από 1,92 δισεκατομμύρια δολάρια τον ίδιο μήνα του 2019, ανέφερε νωρίτερα η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία σήμερα.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,1% σε ετήσια βάση το Μάρτιο σε 18,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 18 τοις εκατό σε 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σήμαινε ότι οι εξαγωγές κάλυψαν το 71% των εισαγωγών κατά τη διάρκεια του μήνα, από 90% ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Τουρκία βασίζεται στις εξαγωγές για την ανάπτυξη της οικονομίας και για να διατηρήσει υπό έλεγχο ένα ιστορικά μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Το ξέσπασμα του κοροναϊού στα μέσα Μαρτίου ανάγκασε πολλές βιομηχανίες να σταμάτησουν ή να μειώσουν την παραγωγή, ενώ οι εισαγωγές συνέχισαν να ρέουν στη χώρα με αυξανόμενη ένταση.

Το εμπορικό έλλειμμα για το πρώτο τρίμηνο ήταν 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλασιασμένο από 5,94 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες του 2019. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 10 τοις εκατό, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4 τοις εκατό, ανέφερε το ινστιτούτο.